Настоящата седмица ще премине под знака събития, свързани с туризма

...
Настоящата седмица ще премине под знака събития, свързани с туризма
Коментари Харесай

Туристическа седмица под знака на Българското европредседателство

Настоящата седмица ще премине под знака събития, свързани с туризма и с Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. На 13 ще се организира неофициална среща на министрите на туризма от Европейския съюз, последвана от среща на високо равнище „ Туризъм и стопански напредък “. От 14 до 16 февруари стартира и 35-то издание на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО -  най-големият туристически конгрес в България. 
Министърът на туризма Николина Ангелкова   уточни, че срещата на сътрудниците й от страните членки на Европейски Съюз в София е изключително значима, наблягайки, че тя ще бъде във формат " плюс Западните Балкани и плюс Турция ", които са извънредно значим пазар за нас. 
Ролята на туристическата промишленост като резистентен фактор за икономическия напредък, както и политиките на Европейски Съюз, свързани с туризма, са част от тематиките, които ще бъдат разисквани на форума. Ще се дискутира и по разнообразни начинания, които могат да бъдат стартирани в границите на Българското председателство:  

По време на тази среща всяка една страна членка ще показа своите визии за това по какъв начин да се развива туризма в Европа и по-скоро да представим Европа като една дестинация и по-късно в частност всяка една от страните ще направи такова показване. И концепцията е да се обединим към начинания като " Европа  - една дестинация " за далечни пазари да вземем за пример,  тъй като./../ за всички далечни пазари е значимо да промотираме Европа като една дестинация - оптимално да обединим старания за фокус върху туризма  и в действителност върху всички други браншове, от които той зависи  - като да вземем за пример превоз, инфраструктура, обучение, обществена политика, касаеща най-много заетостта - да могат предпочитано да преглеждат въпроси, които са свързани с туризма.
Министър Ангелкова разяснява и какви ще бъдат изгодите за страната ни: България сигурно е в центъра на Европа сега и България може да бъде показана като желана туристическа дестинация -  и това да бъде забелязано и проследено от извънредно доста хора.  Със сигурност ще има хора, които за първи път ще посетят нашата страна.  Това още веднъж ще даде опция ние да представим каква хубава страна имаме със своите преимущества като туристическа дестинация. Със сигурност могат самодейностите, които ще започват след тази среща да бъдат  обвързани и в бъдеще със София, с България с председателството на нашата страна.  Така че ние можем да оставим една доста трайна стъпка в историята, обвързвана и с председателството на Съвета на Европейския съюз, и като цяло да осъществяваме в бъдеще начинания, които да започват точно тук  - от София. 

Повече по тематиката чуйте от звуковия файл. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР