Наставникът на Милан Стефано Пиоли сподели очакванията си за предстоящото

...
Наставникът на Милан Стефано Пиоли сподели очакванията си за предстоящото
Коментари Харесай

Пиоли преди дербито с Интер: Очаквам мач с големи дуели

Наставникът на Милан Стефано Пиоли показа упованията си за идното градско дерби с Интер, разиска звездата на тима Рафаел Леао и даде мнението си за дълбочината на състава си.

„ Всички мачове са разнообразни. Утрешният ще бъде друг от този против Сасуоло. Ще продължим да прилагаме нашите игрови правила, като ще се нуждаем от огромно качество. Това ще бъде уравновесен сезон, в който доста тимове ще играят за успех в края на акцията. Утре ще се срещнат два тима, които взаимно се познават добре. Дербито си е дерби. Очаквам мач с огромни дуели. Който завоюва множеството от тях, ще има по-голям късмет да победи и в дуела.

Няма значение по какъв начин подхождаш към дадени мачове, а по какъв начин ги изиграваш. Ние сме добре готови. Очаквам равностойна среща, в която избрани обстановки могат да създадат разликата. Трябва да имаме яснотата да излезем като любимци от основните моменти. Необходимо е да запазим нашата еднаквост през целия мач каквото и да се случи. Работим върху това, като също по този начин имаме наши си хрумвания и жанр на игра.

Колко е значим Леао за нас? За да спечелиш сходни мачове, би трябвало да вземаш верните решения в подобаващия миг. Разполагаме освен с Леао, който несъмнено е значим за нас, само че има много обстановки, в които можеш да бъдеш рисков. Дали в миналото съм се страхувал да изгубя Леао? Вие разпространявате слуховете и по-късно ме питате дали ме е боязън. Никога не съм се боял да го изгубя както поради отношението на момчето, по този начин и поради това, което ми е споделил клубът.

Дали ни липсва Ибрахимович? Златан постоянно е с нас. Освен това имаме нужната мотивация. Дивок Ориги е добре. Ще стартира мача от пейката, само че неговото завръщане е значимо за нас. Съставът за Шампионската лига? Размишляваме върху него, имаме време до среднощ. Ще има мъчителни решения, тъй като всеки желае да играе в ШЛ. Имаме малко допълнително хора на някои позиции, само че сезонът е претрупан, тъй че това е ОК. Всички знаят, че би трябвало да се борят, с цел да играят в мачовете. Всеки футболист в състава пази нашата идея и по тази причина ще е добре да имаме няколко спомагателни играчи.

Всички съжаляваме за Алесандро Флоренци. Все още се опитваме да разберем какъв брой дълго ще се възвръща. Сержиньо Дест има качество и скорост. Взехме го да играе като бек, само че може да бъде потребен и в други елементи на терена. Нашият път е споделен и желаеме да влагаме в обещаващи младежи. Също по този начин беше значимо да запазим ядрото ни от играчи, които към момента имат огромно поле за развиване “, разяснява Пиоли на днешната си конференция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР