Настъпи зимата. По това време на годината, тялото се нуждае

...
Настъпи зимата. По това време на годината, тялото се нуждае
Коментари Харесай

Как да се храним през зимата? Полезни ястия, които сгряват тялото

Настъпи зимата. По това време на годината, тялото се нуждае от гореща и удовлетворяваща храна. Подготвили сме ви лист на ястия, които ще наситят тялото ви и ще подобрят вашето благоденствие. В идващите редове вижте най-хубавите зимни ястия:

Царевична каша

Царевичната каша съдържа витамини и минерали, нужни за организма в студения сезон. Този тип ядене, усъвършенства благосъстоянието на кожата, ноктите и косата. Освен това, царевичната каша работи добре на червата, като по този метод оказва помощ да се отървете от непотребните килограми.

Ястия със свинско месо

Този артикул има позитивен резултат върху мозъка. Ако желаете, той да работи безпроблемно, включете свинското месо в диетата си.

Картофени гозби

 печени картофи

В картофите има потребни субстанции в огромни количества. Особено доста в кората на картофа. Дори кожните лекари предлагат да се подготвят маски от тях. Най-добре е да се храните с варени или печени картофи, само че не и пържени.

Рецепти с кисело зеле

Киселото зеле ускорява имунната система. В него има субстанции, които играят значима роля във действието на червата. Отлична зимна храна.

Зимни супи

 Зимни супи

Супите са изключително подобаваща храна за студения сезон. Те освен обезпечават сила, само че и съвършено затоплят тялото. Супите с кисело зеле, пилешката чорба и зеленчуковата чорба са типичен избор в студените дни.

Мариновани краставички

Това лакомство е освен доста вкусно, само че и здравословно. Защото множеството от потребните детайли в краставичките са непокътнати. В допълнение те усъвършенстват храносмилането. Често те са приготвени с черен пипер, хрян и други сгряващи подправки, което ги трансформира в подобаваща зимна храна. А и по предписание маринованите храни, на чело с туршията, са обичайно зимно ядене от нашенската софра. Почти няма български дом, в който маринованите храни да не са на съвсем в студените месеци.

Сармички

Това ядене е доста здравословно и удовлетворяващо. Големият му плюс се крие във обстоятелството, че не съставлява заплаха за фигурата ви. Е, зависи по какъв начин са приготвени, само че през зимните месеци организмът се нуждае от по-сгряващи храни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР