Наскоро преведен текст от иврит хвърля светлина върху загадката за

...
Наскоро преведен текст от иврит хвърля светлина върху загадката за
Коментари Харесай

Древен текст сочи къде са съкровищата на цар Соломон

Наскоро преведен текст от иврит хвърля светлина върху загадката за местоположението на съкровищата от храма на цар Соломон и на именития ковчег от Библията – Свещеният кивот.

Според превода на античния текст религиозните артефакти, златните музикални принадлежности и другите съкровища от Едемската градина се намират на недостъпно място, което няма да се покаже до деня на последното пришествие.

Историческите извори споделят, че храмът на цар Соломон, прочут още като Първия храм, е бил разграбен и опожарен от вавилонския цар Навуходоносор II през VI век преди Христа.

Преданието прибавя още, че Свещеният кивот е прикрит в Соломоновия храм дружно с благосъстоянията на еврейския цар. В кивота се съхраняват каменните Скрижали на завета с Десетте божи заповеди, както и стомната с манната и Аароновият скиптър.

 Съкровища

Професорът от университета на Сейнт Андрюс Джеймс Давила споделя, че съгласно превода на античния текст „ Трактат на корабите “ съкровищата са били скрити от античните пророци.

Смята се, че огромна част от тези съкровища се намират по земите на Израел и Вавилония.

Трактатът до известна степен наподобява на Медния свитък – един от кумранските ръкописи, открити в пещера близо до Кумран, на западния бряг на Мъртво море. В този свитък също се загатва за скрити съкровища въпреки и не от Соломоновия храм.

В текста се загатва за 77 обеци от злато от стените на Едемската градина, които по искра са равни на сиянието на Слънцето и Луната.

 Библия

Говори се още за 46 скъпоценни камъни, голямо количество перли и 12 000 скъпоценни одежди.

Този етюд е фрагмент от книгата, издадена в Амстердам през 1648 година със заглавието „ EmekHalachah “. През 1876 година ученият Адолф Йелинек разгласил още едно копие на текста, съвсем идентично с версията от 1648 година Давила бил първият, който напълно превел текста на британски език.

Авторът на първия текст даже не се опитвал да уточни фактическото местонахождение на скритите Соломонови съкровища, а е написал художествено произведение, учредено на разнообразни именити сюжети.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР