Народното събрание започна работа. Според поискана поименна проверка става ясно,

...
Народното събрание започна работа. Според поискана поименна проверка става ясно,
Коментари Харесай

Скандал в НС заради предложение на напусналите БСП депутати

Народното събрание стартира работа. Според поискана поименна инспекция излиза наяве, че в регистрацията с изключение на ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, са взели участие и самостоятелните от Атака и напусналите Българска социалистическа партия. Предложение за промени в правилника на Народното събрание, импортирани от самостоятелните народни представители, напуснали парламентарната група на Българска социалистическа партия, провокира скандал в зала.

Българска социалистическа партия предложиха тази точка да отпадне с претекст, че това не е значимо за дневния ред на обществото и упрекнаха ръководещите, че вкарването на тази точка е покупка на кворум. От Движение за права и свободи допълниха, че това е процедура на ГЕРБ от началото на ръководството и предложиха към заглавието на измененията в правилника да се добави " удавник за сламка се хваща ".

Красимир Янков от напусналите Българска социалистическа партия аргументира регистрацията им през днешния ден с това, че всеки депутат е задължен да го прави, изключително когато става дума за приходите на хората и най-много в този момент, когато доста експерти на първа линия чакат по-високи заплати. От ГЕРБ попитаха дали може да се разчита в тази конюнктура в страната на хора, които се крият по ъглите, вместо да вземат участие във взимането на значими решения като бюджета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР