Народният представител Стоян Таслаков задава въпрос до Министъра на енергетиката.

...
Народният представител Стоян Таслаков задава въпрос до Министъра на енергетиката.
Коментари Харесай

Работи ли министерството на енергетиката по подновяване на договора с Газпром 

Народният представител Стоян Таслаков задава въпрос до Министъра на енергетиката. Въпросът е заложен посредством ръководителя на Народното събрание. …

Въпросът е обвързван с дълготрайния контракт с „Газпром“ за доставка на газ в България и е заложен на съображение член 90, алинея 1 от Конституцията на Република България и член 91 и член 92 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание.

Както знаете, договорът за доставка на газ сред „Газпром“ и България изтича на 31 декември 2022 година Предстои да бъде подписан нов дълготраен контракт и да подсигурява на българския бизнес и производства количества газ на допустимо по-изгодни цени.

Премиерът на Унгария реагира държавнически и постъпи тъкмо по този метод. В момента Унгария заплаща сметки за газ в пъти по-ниски от другите европейски страни. Българските жители чакат от Министъра на енергетиката да е угрижен за това, на какви цени ще получават газ от 2023 година нататък българските консуматори, промишлени и битови.

Поради това Стоян Таслаков, който е член на Комисия по икономическа политика и нововъведения, задава следния въпрос към Министъра на енергетиката:

Работи ли министерството по възобновяване на контракта с „Газпром“, има ли към този момент образуван екип, който да води договарянията, и какви ще са методите за реализиране на по-изгодна цена за България?

Очаква се отговорът на Министъра да бъде вербален и да бъде даден от парламентарната естрада на парламентарен надзор на 1 април 2022 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР