Народът избухна по форумите срещу зелените и природозащитните организации, които

...
Народът избухна по форумите срещу зелените и природозащитните организации, които
Коментари Харесай

Зелените по площадите за пари! Хората се грижат за щъркелите по поляните


Народът избухна по форумите против зелените и природозащитните организации, които вместо да крачат по площадите, би трябвало да са по полята и да оказват помощ непринудено и безплатно на замръзналите щъркели. А не за всяка активност да желаят пари и изключително в случай че са по европрограмите. Хората се питат къде са видните еколози Тома Белев, Андрей Ковачев, Петко Цветков, Владислав Панев? Но те очевидно си седят на топло по кабинетите или обикалят гратис по други страни с непознати пари.

Ето какво написа по форумите:

"Все повече стартирам да си мисля че еко-защитник е заплатен клакьор,който му дай да вика по площадите.Какво значи нямали пари за такава стратегия, кой дефинира стратегиите и кой дава тези пари. Ако нямате пари да спасите бедстващи птици,по добре си заврете стратегиите знаете къде!!!! Видяхме в какви условия живеят хората избавили щъркелите.Те повече пари ли имат от вас като организация? ЗАСРАМЕТЕ съдебна експертиза!!!! "
"Ами те единствено усвояват пари,а не раздават състрадание и грижа за животни и природа.Просто крадат фондове ".
"А....тях единствено на площадите ги търсете. Как ще вземат щъркели в домовете си? Нали ще им ги изцапат? Ха..ха..ха ".

"Когато излезнат да стачкуват за нещо-да не ги поддържаме или споделяме ".

"Само на думи са зелени - нищо не ги интересува с изключение на парите! "

"На тях последната им грижа са щъркелите! "

Обикновените хорица от български села обаче отвориха къщите си, с цел да приберат кой колкото щъркели може. Браво! В акцията обаче не се включи нито една от екологичните организации, получаващи на година стотици милиони да пазят птиците. Нещо повече, оказа се, че една от тях е отказала даже логистична поддръжка на човек от каолинско село, алармирал за измръзващи щъркели. Били изключително нагли по телефона: В момента нямаме средства по такава стратегия!

Ето кои са неправителствените организации, които се грижат за животните и птиците - Зелени Балкани, Българско сдружение за отбрана на птиците, Фондация „ Биоразнообразие “, WWF България и други

Всички тези неправителствени организации, които са над 50, се финансират от екопроекти. Но не е редно да се грижат за природата, животните и птиците единствено, когато има пари. Даваме образци:

Сдружение „ Зелени балкани “ е взело участие във възобновяване на лалугера в парк Сините камъни и на популации на черен лешояд и царски орел – на обща стойност 98 хиляди лева
Българско сдружение за отбрана на птиците се е занимавало с възобновяване на глухар, трипръст, белгръб кълвачи против 434 хил.лв.
Фондация „ Биоразнообразие “ извърши план против 515 хил.лв. за запазване на дивата коза и кафявата мечка.
Сдружение „ За дивата природа Балкани стана съзипълнител за избавяне на местообитания на Витоша против 1.9 млн.лв.
Сумите са големи, само че резултатите никакви!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР