Наркотрафикантът на над 24 килограма хероин на стойност над 1.5

...
Наркотрафикантът на над 24 килограма хероин на стойност над 1.5
Коментари Харесай

Пуснаха Сехчо, спипан с хероин за 1,5 млн. лв.

Наркотрафикантът на над 24 кг хероин на стойност над 1.5 милиона лв. хасковлия Станимир Асенов се прибра вкъщи в Хасково. Окръжният съд в Бургас промени мярката му за неотклонение от задържане под стража в домакински арест.

46-годишният мъж, прочут с прякора Сехчо, е обвиняем за това, че е подкрепил за преместване през границата на опиат в изключително огромни размери, написа "Флагман ".

Пратката беше хваната на 3 юни 2013 година на граничен пункт Малко Търново, само че влиза в съда едвам през днешния ден. Наркотикът на стойност 1 586 520 лв. беше открит в лек автомобил Опел, каран от хасковлията Людмил Димитров – Слюдата, който също сяда на подсъдимата пейка като причинител на закононарушението.

Станимир Асенов-Сехчо дойде за разпределителното съвещание в Съдебната палата в Бургас, конвоиран от бус на правосъдна защита и окован с белезници. Той бе зад решетките, защото след осъщественото закононарушение се е укрил в продължение на четири години. Заловен е при започване на 2017 година и от този момент е в ареста. Слюдата, който е упрекнат в по-тежко закононарушение, а точно контрабанда, пристигна от Хасково, където извършва домашния си арест.

По време на разпределителното съвещание бранителите на двамата желаеха преустановяване на производството заради позволени съгласно тях на досъдебното произвеждане основни нарушавания. Съдия Светлин Иванов обаче не почете настояването на юристите и дефинира дата за първото съвещание през месец юни. Съставът му реши да промени мярката в домакински арест на Сехчо, който дружно с авера си може да се прибере в Хасково.

„ Досъдебното произвеждане е завършило, били са събрани всички доказателствени материали, които прокурорът е намерил за относими, нужни и вероятни за събиране, с оглед повдигнатите обвинявания “, се споделя в претекстовете на правосъдния състав. Според него не съществува заплаха подсъдимият Асенов да попречи на събирането на доказателствата или да извърши друго закононарушение, в случай че не е под стража. Наред с това, тази мярка за неотклонение е съответна на намалялата заплаха подсъдимият да се укрие или да извърши друго закононарушение, както и на немалкия интервал на задържането му досега, счита още правосъдният състав. Делото стартира на 5-ти юни в Окръжния съд в Бургас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР