Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки

...
Ужилените“ създадоха работа на златарите в града под тепетата, десетки
Коментари Харесай

Измамници на лов за наивници край Пловдив, плащат им с фалшиво злато

„ Ужилените “ сътвориха работа на златарите в града под тепетата, десетки пръстени с печати за 18 карата се оказаха ментета

Румънци стопират водачи край Пловдив и им пробутват пръстени с щемпел, удостоверяващ, че е златен. В подмяна молят за помощ, защото са закъсали на пътя и нямат пари за бензин. Желязко Желязков, който се хвана на този „ изхабен “ номер, описа пред Нова телевизия по какъв начин единият от чужденците му приказвал на негоден съветски, че скоро е изгубило майка си и от страдание му дал 100 лв.. 

„ Румънците вървят на лов за „ шарани “ край града под тепетата. Наивниците заплащат, с цел да получат доста преференциално злато и най-после откриват, че то е нещо друго “, разяснява водещият Виктор Николаев. 

Оказва се, че златото е тенекиена кутия, прибавя колежката му Мира Иванова.

„ Махаха за помощ и когато стопирах, хвърлиха в колата пръстен. Единият мъж даже стартира да плаче. Разказа, че майка му умряла неотдавна. Забравил си и картата на бензиностанция “, споделя излъганият пловдивчанин. 

Той предложил на чужденците да ги закара до мястото, където допускат, че може да е персоналната карта. След пръстена обаче, мъжът му посочил и часовник, като отбелязал, че е марков. 

„ Така ми отвлече вниманието и в това време ми дръпна другите пари от портфейла, а по-късно избягаха. 575 лв. бяха общо “, споделя пострадалият. 

„ Това е обир, не е машинация, тъй като ми дръпна парите “, акцентира той.

„ Момчетата в заложната къща ми обясниха, че печатът е автентичен и е за 18-каратово злато. Натъркаха го с нещо и взеха проба. Едва тогава се разбра, че не е доблестен метала. Обясниха ми, че имали още 5-6 такива пръстена за проба преди седмица “, прецизира Желязко. 

„ До колата на измамниците имаше и тъмносиньо BMW GT. Издирвам го. Обикалям пътищата с вярата да ги видя. Ако ги срещна, неприятно им се написа “, закани се той.

„ Групата румънци гастролира в региона на Пловдив от седмица. Предвижва се с 10 разнообразни автомобила “, сподели пък репортерът Благой Бекриев. 

Преди дни измамниците се натъкнали на граждански служител на реда. Предложили му вместо за 500 евро, да му дадат сякаш златен пръстен за 200 лева Служителят на реда задържал един от румънците за 24 часа, който след това бил продължен с още 72.

От прокуратурата приканиха жителите, които са станали жертва на сходна машинация да подадат тъжба в полицията, с цел да може и останалите в групата да бъдат арестувани и наказани. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР