Съд в Астана осъди бившия министър на националната икономика на

...
Съд в Астана осъди бившия министър на националната икономика на
Коментари Харесай

24 ГОДИНИ ЗАТВОР: Осъдиха бивш казахстански министър за убийството на съпруга му

Съд в Астана осъди някогашния министър на националната стопанска система на Казахстан Куандък Бишимбаев на 24 години затвор. Той бе приет за отговорен за убийството на брачната половинка си Салтанат Нукенова, оповестява ТАСС.

Съдът означи, че действието е било осъществено с особена свирепост. Въз основа на събраните доказателства Бишимбаев получи присъда от 24 години " отнемане от независимост ".

Съдът призна дейностите на Бишимбаев, който преди този момент е излежавал присъда за взимане на рушвет, като рисков рецидив. Бившият министър ще изтърпи наказването си в затвор с оптималната сигурност.

Роднина на Бишимбаев също бе наказан по делото. Той получи присъда от 4 години затвор, откакто бе приет за отговорен за прикриване на закононарушението.

Процесът против Бишимбаев за убийството на брачната половинка му през 2023 година продължи близо месец.

Бишимбаев бе отпред на Министерството на националната стопанска система на Казахстан от май до декември 2016 година През март 2018 година бе наказан на 10 години затвор с доживотно отнемане от правото да заема управителни длъжности в държавната работа. Той бе приет за отговорен в приемане на рушвет и кражба на имущество. През октомври 2019 година съдът на град Шимкент издаде решение за условното освобождение на Бишимбаев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР