Наред с всички занимания по видовете изкуства, спортни и танцови

...
Наред с всички занимания по видовете изкуства, спортни и танцови
Коментари Харесай

В бургаския Младежки културен център ще има и стена за катерене

Наред с всички занимания по типовете изкуства, спортни и танцови тренировки, след броени дни в бургаския Младежки културен център ще има и функционираща стена за катерене на закрито. Тя ще е втората в града. Има още една в състезателен к-с " Славейков ", само че тя е навън.

Съоръжението в МКЦ е с височина 6,12 метра и ще заема повърхност от 112,5 кв. метра. Катерачните панели са направени от брезов екстериорен материал и ще бъдат оборудвани с 45 позиции за закрепване на катерачни хватки.

Проектът се реализира по предложение на Георги Иванов - лицензиран инструктор по спортно и скално катерене, а същинските действия по построяването се правят от компания " Устето " ООД.

Заниманията с регулярна подготвителна активност ще са подобаващи за деца и възрастни с дребен или без опит в катеренето, които имат интерес към спорта и придвижването. Катеренето от ден на ден усилва своята известност по света и у нас. Стремежът към рационализиране, дружно с приключенския темперамент и мощните страсти са причина този спорт да бъде желан като средство за възстановяване на физическата и психическа кондиция, както и за поддържане на положително здравословно положение.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР