Напускащият канцлер на Германия Ангела Меркел отбеляза 50-ия си рожден

...
Напускащият канцлер на Германия Ангела Меркел отбеляза 50-ия си рожден
Коментари Харесай

Меркел: С напредване на възрастта социалното и историческо развитие ме интересува повече от науката

Напускащият канцлер на Германия Ангела Меркел означи 50-ия си рожден ден, като изслуша лекция на невролог - и 60-ия си с сказка на историк .

С напредването на възрастта нейните ползи се отдалечават от естествените науки , с които е прекарала първата част от кариерата си, сподели Меркел в изявление за " Ройтерс ".

Сега на 67 години тя сподели, че възнамерява да посвети пенсионирането си на огромните въпроси на общественото и историческото развиване .

" Това е посоката, в която мислите ми вървят от ден на ден ", сподели тя. " Как можем да разберем хода на историята, по какъв начин можем да го съпоставим на световно равнище? Как се е развивал Китай за 2000 години? А Европа? "

Меркел по-рано загатна, че може да се върне в университетските среди , само че даде малко улики за това с какво ще се занимава с напускането на канцлерството след 16 години.

Във вторник бе оповестено, че тя ще поддържа личен състав от девет души на обществени разходи след канцлерството, двама повече, в сравнение с нейният предходник Герхард Шрьодер, когато се пенсионира. Това допуска, че тя възнамерява да остане дейна .

Тя обаче няма да се върне към квантовата химия , която е изследвала в Източна Германия през 80-те години. Мина прекалено много време и тя към този момент не е настояща - макар че сподели, че е доста разчувствана от метода, по който се е развила нейната област.

" Виждам се постоянно по какъв начин приказвам за връзката сред нашия разцвет, проучвания и нововъведения - само че съм сигурна, че няма да върша никаква научна дейсност ", сподели тя.
 Меркел няма да се занимава с политика след отдръпването си
Меркел няма да се занимава с политика след отдръпването си

Първо ще си даде отмора...

Германия може да е била наивна първоначално в някои области на съдействие с Китай, само че не би трябвало да прекъсва всички връзки в отговор на възходящото интернационално напрежение , разяснява Меркел пред " Ройтерс ".

Стратегията за ангажиране на Меркел трансформира Китай в най-хубавия търговски сътрудник на Германия през 16-годишния й мандат и оформи позицията на Европа към Пекин , даже на фона на опасенията за нелоялна конкуренция и промишлен шпионаж.

" Може би първоначално бяхме прекомерно наивни в метода си към някои кооперативни партньорства ", сподели Меркел в изявление. " Тези дни преглеждаме нещата по-отблизо и с основателна причина . "

Меркел, която не се кандидатира за преизбиране през септември и ще се отдръпна, откакто бъде контрактувано ново държавно управление, съобщи, че Германия и Европейският съюз като цяло би трябвало да продължат да си сътрудничат с Китай и че могат да се учат един от различен .

" Пълното отделяне не би било вярно съгласно мен, би било пагубно за нас ".

Китай стана най-големият търговски сътрудник на Германия през 2016 година и бързата му икономическа агресия подхрани растежа на страната .

Но някои критици споделят, че Германия в този момент е прекомерно подвластна от Китай и става прекомерно мека към Пекин по неуместни въпроси като нарушавания на правата на индивида.

Правителството на Меркел съобщи, че постоянно се занимава с въпросите на човешките права с Пекин и се стреми да диверсифицира търговията в Азия.

Меркел сподели, че Германия води непрекъснати договаряния с Пекин по отношение на отбраната на интелектуалната благосъстоятелност и патентите , като означи, че западните демокрации , които са се пробвали да формулират етични стандарти за новите технологии , би трябвало да бъдат в крайник с нововъведенията, с цел да уловят тяхното влияние .

" В момента това не е по този начин в Европа в области като квантовите компютри и изкуствения разсъдък . Китай и в доста области Съединените щати са по-добри. "

Но Меркел сподели, че страната би трябвало да отбрани своята сериозна инфраструктура , като уточни нов немски закон за киберсигурността , който слага огромни спънки за производителите на съоръжение за телекомуникационни мрежи от последващо потомство, като китайската Huawei.

" Мисля обаче, че постоянно е значимо да се акцентира, че фирмите не би трябвало да бъдат изключвани през цялото време. Нуждаем се от отворена система, в която всички се правят оценка по едни и същи стандарти ".
 Прощалните думи на Меркел към Европейски Съюз: Налице са доста терзания
Прощалните думи на Меркел към Европейски Съюз: Налице са доста терзания

Европейският съюз се сблъсквал с " цялостен набор от нерешени проблеми "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР