Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема спечели Златната топка“. Наградата

...
Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема спечели Златната топка“. Наградата
Коментари Харесай

Бензема и Путейяс спечелиха Златната топка

Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема завоюва „ Златната топка “. Наградата за най-хубав футболист на годината в Европа на списание „ Франс Футбол “ му беше връчена от Зинедин Зидан. Самият Зидан е притежател на трофея през 1998 година и някогашен треньор на Бензема в Реал.

През предишния сезон Кралския клуб завоюва Шампионската лига и купата на Испания. Бензема беше основна фигура в похода и към двата трофея.

Зад Бензема остана Садио Мане (Ливърпул и Байерн). Трети се подреди Кевин де Бройне (Манчестър Сити), четвърти – Роберт Левандовски (Байерн и Барселона). След това се подредиха Мохамед Салах (Ливърпул), Килиан Мбапе (ПСЖ) и Тибо Куртоа (Реал Мадрид).

Мане завоюва и първата премия „ Сократес “, която се дава за филантропичен принос. Тя му беше връчена от брата на Сократес Раи.

Sadio Mané, the very first winner of the Socrates Award! with

— Ballon d'Or #ballondor (@francefootball)

Here is the image you've all been waiting for! Karim Benzema! with

— Ballon d'Or #ballondor (@francefootball)

Алексия Путейяс взе „ Златната топка “ при дамите за втора година подред. „ Това, че завоювах трофея преди година ме накара да играя още по-силно. Накара ме да бъда още по-добре “, сподели испанката. Путейяс беше голмайстор на Барселона по пътя към финала в Шампионската лига. В момента тя се възвръща от сериозна контузия на коляното.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР