Макстратегът Джим Бианко оспорва преобладаващото схващане, че институциите и хората

...
Макстратегът Джим Бианко оспорва преобладаващото схващане, че институциите и хората
Коментари Харесай

Инвеститорите на дребно представляват 85% от инвестициите в Биткойн ETF

Макстратегът Джим Бианко оспорва преобладаващото разбиране, че институциите и хората с висока чиста стойност са главните батерии на акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC).

Бианко разиска прозренията, получени от новите наложителни 13F доклади, подадени в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) за първото тримесечие на 2024 година

Той изясни , че субектите, които имат над 5% бенефициент или активи на стойност най-малко $100 милиона, са длъжни да подадат 13F в границите на 45 дни от края на тримесечието, което в този случай беше на 15 май. Бяха подадени почти 7,000 такива заявления.

Анализирайки разпределението на типовете вложители в спот ETF на BTC, Бианко даде главните заключения. Данните демонстрират, че капиталовите консултанти държат относително дребна част, варираща сред 2.5% и 4% (с изключение на 8.81% за GBTC). Това внезапно контрастира с скорошен отчет на Citi, съгласно който междинната благосъстоятелност на ETF от страна на капиталови консултанти е към 35%. Бианко оспорва схващането, че бумърите се насочват към Биткойн, като допуска, че това не е по този начин за голямото болшинство от притежаваните спот ETF на BTC.

Макростратегът разкри още, че почти 85% от вложителите в спот Биткойн ETF през първото тримесечие на годината са били вложители на дребно, което се опълчва на догатката, че институционалните вложители преобладават.

Изразявайки угриженост, Бианко допуска, че спот ETF-ите на BTC може да се преглеждат по-скоро като средство за FOMO (страх от пропускане на възможности) на дребно, в сравнение с като забележителен институционален интерес. Той акцентира, че единствено към 3% от пазарната капитализация на неизплатените ETF са били притежавани от капиталови консултанти през интервала, което оспорва визията за забележителен институционален приток. Хедж фондовете са имали почти 10%, до момента в който по-голямата част, към 85%, е била владеене на неинституционални вложители, най-вече на дребно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР