Новият шеф на социалистите каза какво правителство няма да подкрепят.Националният

...
Новият шеф на социалистите каза какво правителство няма да подкрепят.Националният
Коментари Харесай

Зафиров: БСП няма да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ и ДПС

Новият началник на социалистите сподели какво държавно управление няма да поддържат.

Националният съвет на Българска социалистическа партия удостоверява решението си да не поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ и Движение за права и свободи, Това сподели пред публицисти Атанас Зафиров, който ще извършва функционалностите на краткотраен ръководител на Българска социалистическа партия. Решението беше взето по-рано през днешния ден по време на съвещание на Националния съвет на партията.

С днешните решения разбихме няколко неистини - за някакъв прелом, който се прави в партията и тъмни сили, които стоят зад уредниците на днешния Национален съвет, сподели още Зафиров. По думите му уредниците на съвещанието са законното управление и законното Изпълнително бюро. С днешното съвещание се върна груповото начало, разпоредбите и устава във действието на партията и обратно на всички изписани неистини, не е имало реваншизъм, рязане на глави, подправени делегати и така нататък, добави той. По думите му всички решения на съвещанието са взети с болшинство над 100 гласа и са доказани, решенията на Изпълнителното бюро на партията, написа cross.bg.

В Българска социалистическа партия започва цялостен цикъл от четири избора, които ще приключат с конгрес през ноември, уточни още Зафиров. Избран е изпълняващ функционалностите ръководител на партия, както и работна група с ръководител Борислав Гуцанов, която да управлява  и управлява процеса по подготовката по протичането на цикъла избори, както и на конгреса, уточни още той.

Днес беше препоръчано на парламентарната група за избор на ръководител в лицето на Борислав Гуцанов, а за заместител - ръководител на Народното събрание - Драгомир Стойнев, добави Зафиров. На съвещанието е определен и началник на делегацията на социалистите в Европейския парламент - Кристиян Вигенин, добави той.

Зафиров увери, че стартира развой на обединяване и единение в партията  и диалози в лявото политическо пространство за единство. На събора на Бузлуджа каним всички лв. партия и придвижвания да бъдем дружно и да сме единни, добави той.

Затваряне на всички фронтове във и отвън партията, защото би трябвало да се градят мостове, а не да вършим по този начин, че да сме в изолираност, сподели Борислав Гуцанов. Пътят е към отваряне на Българска социалистическа партия, връщане на афектираните, които по някакъв метод не са се почувствали на мястото си. България има потребност от мощна лява партия, добави Гуцанов. 

По думите му след два мандата Корнелия Нинова към този момент не може да е ръководител на партията. 

Избраният за ръководител на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов изясни пред публицистите, че ще призоват Калоян Методиев да се отдръпна като депутат в 50-ото Народно заседание. Гуцанов съобщи, че в случай че Методиев не се отдръпна, Националният съвет е взел решение да бъде изключен от парламентарната група на коалиция " Българска социалистическа партия за България ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР