Ердоган захапа Байдън.Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че

...
Ердоган захапа Байдън.Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че
Коментари Харесай

Ердоган: Войната в Газа е тестът за искреност на Байдън

Ердоган захапа Байдън.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през днешния ден, че американският президент Джо Байдън минава през " тест за откровеност " в дейностите си във връзка с войната в Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

В диалог с публицисти на връщане от срещата на върха на Г-7 в Италия Ердоган сподели, че Байдън се чака да покаже, че проектът за преустановяване на огъня в Газа не е " пресметната предизборна тактичност ", а откровено изпитание за прекъсване на войната.

Той също по този начин уточни, че Германия е смекчила позицията си във връзка с продажбите на самолети Юрофайтър на Турция. През ноември Турция съобщи, че води договаряния с Англия и Испания за покупка на Юрофайтър Тайфун (Eurofighter Typhoon), макар че Германия се опълчи на концепцията.

Генералният секретар на Организация на обединените нации прикани всички страни в спора сред Израел и " Хамас " да се спогодят по проект за прекъсване на огъня

" Самолетите Юрофайтър са значими за нас ", акцентира турският президент.

Ердоган също по този начин съобщи, че инфлацията ще доближи по-благоприятно равнище през последното тримесечие на годината със стъпки във връзка с лихвите, които следва да бъдат подхванати.

" Политиките, целящи ребалансиране на стопанската система, дават плодове ", уточни още турският държавен глава.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР