В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април,

...
В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април,
Коментари Харесай

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, обществените компании за копаене на BTC ускориха своите финансови запаси.

Анализ на BlocksBridge Consulting на 12 обществени компании за копаене на Биткойн разкри, че 10 от тях групово са набрали $2 милиарда посредством финансово финансиране, подготвяйки се за евентуален спад в рентабилността след халвинга. Това е в допълнение към $1.25 милиарда, събрани през последното тримесечие на 2023 година

Marathon Digital, CleanSpark и Riot Platforms бяха най-активни в обезпечаването на средства през последното тримесечие, като способстваха за 73% от общия набран капитал. До края на март тези три компании държаха общо $1.33 милиарда в брой и над 32,200 BTC, оценени на $2.2 милиарда.

Въпреки по-ранния скок на финансирането през второто тримесечие на 2024 година се следи закъснение. BlocksBridge Consulting означи, че по-малко от $500 милиона са били вложени в огромни обществени акции за рандеман доникъде на май, макар че това към момента е по-високо от третото тримесечие на миналата година.

Капиталовото финансиране, процесът на набиране на средства посредством продажба на дялове на компанията, е обща тактика за обществените компании за подкрепяне на разнообразни потребности, в това число инфраструктура и софтуерни усъвършенствания. За фирмите за копаене на Биткойн това е изключително значимо, защото те се подготвяха за халвинга, който понижи премиите за копаене на половина.

Първото тримесечие на 2024 година донесе смесени финансови резултати за копачите, с покачването на цената на Биткойн и увеличените разноски за копаене. Riot Platforms регистрира чист приход от $211.8 милиона, което е доста нарастване от същия интервал на предходната година, макар че не оправдаха упованията на анализаторите заради по-високите разноски и по-ниското произвеждане.

Core Scientific, след излизане от банкрут, регистрира $179.3 милиона доходи и 46% брутен марж, като приходите от копаене надвишават разноските.

Marathon Digital, макар провокациите, свързани с повреди в оборудването, означи 223% нарастване на приходите на годишна база до $165.2 милиона, макар че не оправда прогнозите на Уолстрийт.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР