Nvidia е доминиращ играч на фона на възхода на изкуствения

...
Nvidia е доминиращ играч на фона на възхода на изкуствения
Коментари Харесай

Тази акция надмина Nvidia с 310% през последната година

Nvidia е преобладаващ състезател на фона на възхода на изкуствения разсъдък, само че вложителите, които се концентрират само върху GPU чиповете, може да са пропуснали още по-печеливша опция.

Vertiv, компания, профилирана в съоръжение за зареждане и изстудяване на центрове за данни, е постигнала растеж на акциите си, който надвишава този на Nvidia с впечатляващите 315 процентни пункта през последната година. Това съпоставяне стартира на 24 май 2023 година, незабавно след забележителните тримесечни резултати на Nvidia, които провокираха взрива на AI акциите.

По-конкретно, акциите на Vertiv са нарастнали с 516% от тази дата насам, надхвърляйки нарастването от 211% на Nvidia. За разлика от тях, показателят S&P 500 е повишен единствено с 29% през същия интервал.

“ “, съобщи Bank of America в осведомителна записка за клиентите си.

Банката изясни, че изключителните резултати на Vertiv значат разширяващото се влияние на ралито на изкуствения разсъдък в разнообразни браншове. Тази агресия значително се дължи на усъвършенстваните чипове, захранващи AI – като тези, създавани от Nvidia – които изискват доста повече електрическа енергия. Тази обстановка основава благоприятни условия за растеж на браншовете, свързани с енергетиката, комуналните услуги и суровините.

Освен това вложители като Стив Айзман, прочут с кино лентата “ “, акцентират, че нарасналата консумация на сила от графичните процесори генерира и повече топлота, което подтиква търсенето на компании като Vertiv за възстановяване на системите за изстудяване в центровете за данни.

Айсман, дълготраен бранител на инфраструктурата на Съединени американски щати, е оптимист за растежа на тези браншове, подтикван освен от изкуствения разсъдък, само че и от зелените политики.

Тъй като Nvidia се приготвя за оповестяването на приходите си в сряда, упованията остават високи, означават от Bank of America. През последната година Nvidia доста увеличи пазарната си капитализация с $1.5 трилиона, а облагата на акция набъбна с 617%.

, се акцентира в бележката, като се прибавя: “. ”

По-рано Goldman Sachs също акцентира разширяващия се обсег на вложенията в изкуствен интелект, определяйки Nvidia като първата фаза от четири. В последна сметка фокусът може да се реалокира върху вложенията в комунални услуги, като триумфът ще облагодетелства компаниите, които могат най-ефективно да интегрират AI програмен продукт.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР