Европейските акции отстъпиха във вторник, като се отдалечиха от скорошните

...
Европейските акции отстъпиха във вторник, като се отдалечиха от скорошните
Коментари Харесай

Европейските акции спадат – фокусът се насочва към Nvidia

Европейските акции отстъпиха във вторник, като се отдалечиха от скорошните рекордни стойности, до момента в който вложителите чакаха резултатите на Nvidia Corp.

Индексът Stoxx 600 се намали с 0.4%, като GSK Plc бе измежду главните понижаващи се компании заради скъпоструващ правосъден развой против осведомител. В същото време фючърсите върху американските акции S&P 500 и Nasdaq 100 не демонстрираха съвсем никакво придвижване. В предборсовата търговия Palo Alto Networks Inc. спадна с до 8.5% след разочароваща прогноза за тримесечните сметки.

Цените на суровините продължиха да притеглят вниманието, като Bloomberg Commodity Spot Index доближи най-високото си равнище от януари 2023 година насам.

Златото, среброто и медта се търгуваха покрай рекордно високи стойности, само че този скок не разколеба убеждението, че инфлацията ще отслабне, което евентуално може да докара до понижаване на лихвените проценти от страна на Федералния запас и други централни банки по-късно тази година.

Nvidia остава в центъра на вниманието на вложителите, защото акциите ѝ, които набъбнаха с над 90% тази година, се усилиха с 2.5% в понеделник, което докара Nasdaq 100 до нов рекорден връх. Очаква се докладът за приходите на Nvidia за първото тримесечие на 2024 година да подхрани в допълнение пазарната инерция, движена от изкуствения разсъдък. Джейсън Драхо от UBS Financial Services означи, че неотдавнашните данни за растежа, инфлацията и Федералния запас са обезпечили макроикономическа поддръжка, позволявайки на пазарите да се изкачат нагоре, а докладите на Nvidia могат да засилят тази позитивна наклонност.

Въпреки мощния сезон на докладите, пазарните наблюдаващи са внимателни във връзка с евентуалните опасности. Емре Акчакмак от East Capital посочи, че пазарите на рекордно високи равнища могат да бъдат уязвими към прибиране на облаги, в случай че огромните компании не оправдаят упованията за облагите. Инвеститорите наблюдават и няколкото представители на централните банки, които ще приказват, в това число шефа на Фед Кристофър Уолър, чиито мнения ще бъдат деликатно прегледани, откакто ръководителят на Фед Кливланд Лорета Местър уточни по-малка възможност за доста понижаване на лихвените проценти.

Обемите на търговия понижиха, защото вложителите чакат значими събития като протокола от последната среща на ФЕД и резултатите на Nvidia. В понеделник цената на покупко-продажбите с акции на Нюйоркската фондова борса доближи най-ниското си равнище за тази година.

Другите пазарни придвижвания включваха отмерено показване на доларовия спот показател на Bloomberg и като цяло по-ниска рентабилност на облигациите. Криптовалутите означиха растеж, свързан от признаците за прогрес към утвърждението в Съединени американски щати на ETF-и, инвестиращи непосредствено в Етериум.

В Азия китайските акции се намалиха, водейки по-широк спад на азиатските акции след седем дни на облаги. Данните от Китай разкриха продължаващите битки в бранша на недвижимите парцели, като локалните управляващи означиха най-ниските си доходи от продажби на земя от осем години насам.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР