Намираме се в разгара на икономика, тъсеща специфични способности. В

...
Намираме се в разгара на икономика, тъсеща специфични способности. В
Коментари Харесай

5 стъпки за триумф в икономиката, базирана на умения

Намираме се в разгара на стопанска система, тъсеща характерни качества. В нея фокусът на работодателите се реалокира от дипломите върху съответните качества и знания на чиновниците. Техните умения са новата валута на фирмите, която им обезпечава конкурентно преимущество.

Според откриватели от Harvard Business School тази смяна се корени в икономическите и трудовите трендове от началото на 2000 година По това време фирмите стартират да изискват документи за обучение, които преди този момент са пренебрегвали - наклонност, известна като инфлация на дипломите.

След икономическата рецесия от 2008-2009 година бизнес и публични водачи стартират да отстраняват условията за дипломи, като признават, че е належащо културно пренастройване в набирането на фрагменти.

Бичият пазар на труда от 2017 година до 2019 година демонстрира понижаване на условията за степен на обучение с 46% при длъжностите със междинна подготовка и с 31% при тези с висока подготовка, от които най-засегнати са IT и мениджърските позиции.

Друг фактор е пандемията и последвалото " Голямо овакантяване " - събитие, в което голямо количество американци напущат работа в границите на рекордно къс интервал от време, а бизнесът във всички браншове се оплаква от сериозна липса на личен състав.

В помощ на работодателите за привличане и задържане на гении, Built In дефинира пет съществени стъпки за ускорение на напредъка в стопанската система, основана на умения.

Определете главните умения, от които се нуждае вашата организация.

Започнете, като извършите базов разбор на набора от качества на актуалните си чиновници, с цел да разберете къде са евентуалните пропуски. Повечето работодатели не са правили обзор на уменията на чиновниците си, откогато са били наети за първи път, и вследствие на това имат неактуална визия за своите екосистеми от гении.

AI може да помогне тук, като сканира съществуващата информация за уменията на личния състав. Разпознаването на пропуските ще ви помогне да адаптирате напъните си за наемане и образование, с цел да отговорите на условията на вашата организация.

Дайте приоритет на непрекъснатото образование във вашата организация.

Ако към момента не сте вложили в стратегии за образование и развиване, с цел да повишите квалификацията на съществуващата си работна мощ, започнете, като разгледате принадлежности от вида Skill Share и edX. Според отчет на Adecco Group 31% от служащите показват неналичието на благоприятни условия за прогрес и преквалификация като съществена причина за овакантяване.

Изследване на Deloitte открива, че потреблението на подходи, фокусирани върху уменията, е със 107% по-вероятно да разпредели служащите на оптималната им позиция и 98% по-вероятно да подсигурява тяхното задържане.

Използвайте AI, с цел да наемате и повишавате хора въз основа на умения

Традиционните квалификации към този момент не са единственият определящ фактор за пригодността на даден претендент за съответна позиция.

Въпреки че образованието и документите към момента са значими, вместо това насочете фокуса си върху набирането на фрагменти със характерни умения, които подхождат на потребностите на вашата организация.

Търсете хора, които показват адаптивност и предпочитание да се учат и развиват в динамична среда. Използвайте изкуствен интелект, с цел да съпоставите уменията на претендентите си с условията за работа, с цел да откриете скрити гении, които може да са заровени в купчината CV-та.

Можете също по този начин да въведете статистически индикатори за успеваемост, които се концентрират върху приноса на обособените чиновници и екипи въз основа на техните умения.

По този метод можете да разберете по-добре по какъв начин уменията подхождат на организационните желания и да вземете осведомени решения за усъвършенстване на работната мощ.

Насърчаване на съдействието

Тази стъпка подтиква чиновниците с разнообразни умения да работят дружно и да споделят знанията си, което води до междусекторни прозрения и новаторски решения. Доброто съдействие се основава на мощна просвета, построена от служащите, които търсят помощ от сътрудниците си, а не от такива, които избират да работят независимо.

Приветствайте адаптивността

Икономиката, учредена на умения, изисква дарба за пригаждане към бързите промени в технологиите, пазарните трендове и желанията на потребителите.

Редовно преоценявайте тактиката за развиване на качества във вашата организация, с цел да сте сигурни, че тя подхожда на изменящите се потребности на пазара.

Бъдете в течение за трендовете в промишлеността и разрастващите се условия за нови гении, с цел да останете конкурентоспособни. Насърчавайте просвета, която приветства нововъведенията и измененията, като това ще разреши на вашия бизнес да остане в крайник с времето. Проучвайте и внедрявайте нови технологии в активността на организацията си, с цел да оптимизирате процесите в нея и да процъфтявате в този динамичен и конкурентен пейзаж.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР