Вдовицата на покойния музикант Шейн Макгоуън, Виктория Мери Кларк, съобщи,

...
Вдовицата на покойния музикант Шейн Макгоуън, Виктория Мери Кларк, съобщи,
Коментари Харесай

Вдовицата на Шейн Макгоуън е опустошена, тъй като пушката на певеца на The Pogues от 1916 Rising е „открадната“

Вдовицата на починалия музикант Шейн Макгоуън, Виктория Мери Кларк, заяви, че пушката на артиста от 1916 Rising на Великден липсва и „ най-вероятно е откраднат “.

Фронтменът на Pogues умря през ноември 2023 година на 65-годишна възраст, малко откакто беше изписан от болничното заведение St Vincent в Дъблин, тъкмо преди този момент, което щеше да бъде неговата 66-та година рожден ден на Коледа.

57-годишната Виктория, родена в Ирландия журналистка, разказа изчезналата пушка LeeEnfield като " исторически значима ", защото е била употребена по време на ирландския протест против английското ръководство. На Великденски понеделник през 1916 година бунтовниците поеха контрола над Главната поща (GPO) в Дъблин и прочетоха разгласа, обявяваща началото на въстанието против английското ръководство.

Тя написа в Twitter: „ Пушката на Шейн от 1916 година изчезна липсващ, най-вероятно е бил откраднат. Беше подарък за рождения ден на @ShaneMacGowan от безценен другар музикант и беше употребен в GPO, тъй че беше исто...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР