Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището на

...
Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището на
Коментари Харесай

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици поданици на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището на острова да бъдат евакуирани в сряда заради  вулкана Руанг в Индонезия, оповестява " Ройтерс ".

Припомняме, че вулканът изригна във вторник, което накара управляващите да изтеглят повече от 12 000 души от близкия остров Тагуланданг.

Националният център по вулканология и справяне с последствията от геологически рискове издаде най-висока степен на предизвестие след изригването и прикани жителите да не се доближават до вулкана, а тези в радиус от 6 км неотложно да се изтеглят поради вероятни нови " избухливи изригвания ".

По данни на организацията вулканът  изхвърли лава на височина от 2 км.

" Персоналът на Агенцията за търсене и избавяне на Манадо изтегля 109 поданици на Тагуланданг до пристанище Мунте, до момента в който стотици към момента чакат в пристанището Минанга, с цел да бъдат евакуирани ", се споделя в изказване на Националната организация за гражданска отбрана в сряда.
 Индонезия разгласи най-висока степен на паника поради изригване на вулкан
Индонезия разгласи най-висока степен на паника поради изригване на вулкан

Жителите са призовани неотложно да се изтеглят

Жителите ще бъдат евакуирани в  Северна Минахаса на индонезийския остров Сулавеси.

Транспортните управляващи удължиха затварянето на летище Sam Ratulangi в Манадо до обяд в четвъртък.

Междувременно превозвачът AirAsia съобщи в Instagram в сряда, че полетите до и от няколко града в малайзийския Борнео са били наранени от изригването.

На остров Руанг, който е на към 100 км от Манадо, живеят над 800 поданици, множеството от които бяха евакуирани след последните изригвания.

Миналата седмица управляващите намалиха равнището на паника до трета степен, само че през вчерашния ден още веднъж го покачиха до четвърта.
 Стотици евакуирани след изригване на вулкан в Индонезия
Стотици евакуирани след изригване на вулкан в Индонезия

Дни наред Руанг изхвърля в небето облаци от лава и пепел

Индонезия се намира в по този начин наречения " Тихоокеански огнен пръстен " - зона с висока сеизмична интензивност, където се срещат голям брой тектонични плочи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР