Наистина ли Джо Байдън е опитен външнополитически политик, когото половината

...
Наистина ли Джо Байдън е опитен външнополитически политик, когото половината
Коментари Харесай

САЩ забравиха правилата от Студената война

Наистина ли Джо Байдън е умел външнополитически политик, който половината свят смята за подобен? Този въпрос задава немското издание.
След като американският президент обществено назова Владимир Путин , началник на нуклеарна страна „ палач “, тогава той би трябвало да е наясно какво цели офанзивата му и какви политически стъпки ще последват.
Във външната политика на която и да е страна в никакъв случай не трябва да се стига до такава степен, че фразата на Карл декор Клаузевиц, че политиката е продължение на войната с други средства, да се пояснява тъкмо противоположното. За външни лица американско-руската замяна на удари е като сцена на пазара, където търговците се псуват гневно между тях.
Това до каква степен ще докара? Не пропуща ли новият началник на Белия дом опцията да договаря с Москва? В края на краищата президентът на Съединени американски щати надали ще седне на една маса с индивида, който обществено дефинира като палач.
Но този диалог е нужен - освен за придвижване в региона на разоръжаването, само че и за реализиране на лична тактика в политиката. Наскоро неизвестен създател изготви документа The Longer Telegram - политика за въздържане, ориентирана против Китай. Авторът - към момента се гадае дали е член на администрацията на Байдън - споделя, че Вашингтон би трябвало да изтегли Москва от руско-китайския съюз, с цел да има по-изгодна позиция в спора с Пекин. Но благодарение на словесни офанзиви Байдън надали ще успее да подтикне Путин даже към здрависване.
 Ахилесова пета на Съединени американски щати е Путин " Ахилесова пета " на Съединени американски щати е Путин
Новият президент на Съединени американски щати - " джентълменът " Джо Байдън, който твърди, че ще даде приоритет на демокрацията и дипломацията, наруши всички о...
Увлекателно е да се следи по какъв начин мощ, спечелила Студената война, не помни своите закони и правила. Джон Кенеди и Хенри Кисинджър, Роналд Рейгън и Джордж Буш добре осъзнаваха убийствения темперамент на руския режим. Те бяха последователи на ограничението и непрестанно бяха подготвени да пазят съдружниците си от устрема към власт. Но в това време, след Карибската рецесия, те поставиха старания да подсигуряват, че нишката на договарянията с Кремъл в никакъв случай няма да се прекъсне.
Днес можем единствено да се надяваме, че аленият телефон сред Кремъл и Белия дом към момента работи. Веднъж Кенеди и Никита Хрушчов съумяха да го създадат. Президентът на Съединени американски щати тогава откри тази връзка, въпреки да знаеше, че руският водач е виновен за гибелта и терора в ГУЛАГ. Дано Джо Байдън е от същата категория. Ако не, той би трябвало да посети 97-годишния Хенри Кисинджър допустимо най-скоро.
Превод: Ганчо Каменарски
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР