Константин Габов и Сергей Карелин категорично отхвърлиха обвиненията, за които

...
Константин Габов и Сергей Карелин категорично отхвърлиха обвиненията, за които
Коментари Харесай

Поредна репресия срещу свободното слово: Двама журналисти бяха за...

Константин Габов и Сергей Карелин изрично отхвърлиха обвиняванията, за които ще бъдат сложени под стража в продължение на най-малко два месеца в очакване на началото на правосъдните процеси. Двамата може да получат сред две и шест години затвор за хипотетично " присъединяване в екстремистка организация ".

Това са следващите представители на медии, задържани на фона на репресиите на съветското държавно управление против инакомислещите и самостоятелните медии, които се ускориха след началото на пълномащабната инвазия в Украйна преди повече от две години, отбелязва АП. Руските управляващи криминализираха публикуването на погрешна информация за армията или изказвания, които се считат за дискредитиращи военните, като на процедура не разрешиха всяка рецензия против войната в Украйна или изявления, които се отклоняват от формалния роман за събитията.

 

Габов и Карелин са упрекнати, че са подготвяли материали за канал в " ЮТюб " (YouTube), ръководен от Фонда за битка с корупцията на Навални, който е неразрешена от съветските управляващи. Припомняме, че водещият критик на Кремъл умря в арктическа наказателна колония през февруари. 

Габов, който е бил арестуван в Москва, е продуцент на свободна процедура, работил за голям брой организации, в това число Ройтерс, съобщи пресслужбата на съда. Към момента организация Ройтерс не е разяснява решението на съда.

 

Карелин, който има и израелско поданство, е бил арестуван в петък вечерта в северната съветска Мурманска област. Той е работил за редица медии, в това число за Асошиейтед прес. Бил е оператор и за немската медия " Дойче веле ", на която Кремъл забрани да работи в Русия през февруари 2022 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР