Наистина е адски изненадващо колко много заблуди витаят в обществото,

...
Наистина е адски изненадващо колко много заблуди витаят в обществото,
Коментари Харесай

4 мита, свързани със зачеването и овулацията

Наистина е пъклен изненадващо какъв брой доста заблуди витаят в обществото, що се отнася до зачеването. Например, към момента доста дами имат вяра, че могат да забременят във всеки един ден от месеца. Е, извънредно време е някои легенди да бъдат разрушени.
По време на менструация не се забременява
 6 скрити аргументи за какво не можеш да забременееш 6 скрити аргументи за какво не можеш да забременееш
Всички знаем главните аргументи, които вършат едно забременяване мъчно. Но има и такива, които също оказват въздействие, просто не спадат към на...
Това е тъкмо толкоз публикувано, колкото и зачеването във всеки един ден от месеца. Всъщност, дамата може да забременее по време на менструация. Дали това ще се случи зависи от овулацията, а не от менструацията. Например, в случай че вашият цикъл е къс (между 21 и 25 дни), то тогава нищо чудно да имате овулация на 6-ти или 7-ми ден.
За да забременеете, би трябвало да вършиме секс всекидневно
Сперматозоидите живеят в тялото на дамата в продължение на три дни, тъй че в случай че една жена прави секс 2-3 пъти седмично, зачеването ще се случи рано или късно. Най-плодородният прозорец е 1-2 дни преди овулацията. След овулацията възможностите ви да забременеете са нула - яйцеклетката е изчезнала.
Овулацията е на 14-тия ден
 Какво е овулация, по кое време настава и какви са методите за пресмятане Какво е овулация, по кое време настава и какви са методите за пресмятане
Всяка жена, изключително тази, която желае да забременее, би трябвало да е наясно по кое време тъкмо е в овулация - времето от месеца, когато шансът за...
Разбира се, изцяло допустимо е тогава да настъпи овулация, само че това не е предписание. Има дами, които овулират на 10-ти ден и други, чиито фертилен прозорец е към 18-тия ден. Всичко зависи от това какъв брой дълъг е цикълът ви.
Всеки месец настава овулация
Съществуват разнообразни способи за вярното и тъкмо определяне на овулацията – от различаване сигналите на тялото до фоликулометрия. Жените с по-кратък от 21 дни или по-дълъг от нормалното (над 36 дни), месечен цикъл да вземем за пример, има възможност да не овулират всеки месец. Но даже да имате постоянна менструация, имайте поради, че един път на всеки 10 месеца ориентировъчно яйчниците си почиват и не създават доминантни фоликули.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР