Над по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време.

...
Над по-голямата част от страната днес ще преобладава слънчево време.
Коментари Харесай

Времето се затопля до часове. Вече се задава нов студ

Над по-голямата част от страната през днешния ден ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над Западна България, само че ще бъде съвсем без дъжд. Вятърът ще е слаб до сдържан от запад-северозапад и вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще стартират да се покачват и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 10° и 15°, в София - към 13°.

В планините в източната половина на страната ще бъде най-вече слънчево. В масивите в Западна България облачността ще е най-вече забележителна, само че единствено на изолирани места ще превали слаб сняг. Вятърът малко ще отслабне и ще бъде сдържан и мощен от северозапад. Температурите ще се покачват и оптималната на височина 1200 метра ще бъде 5-6°, на 2000 метра - към минус 1°.
-->
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са сред 8° и 12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък вятърът краткотрайно ще се усили до сдържан, стоплянето ще продължи. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. През почивните дни ще остане топло, с оптимални температури към 20°. Облачността ще е променлива, тук-там с краткотрайни превалявания от дъжд, допустимо е и да прегърми. Вятърът ще е от западната четвърт, по-често сдържан. В началото на новата седмица, от изток-североизток, с сдържан и мощен вятър ще нахлува леден въздух. В понеделник ще има превалявания от дъжд, покачва се вероятността да са обилни по количество. Бързо и сензитивно ще става студено и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще минава в сняг. Във вторник и сряда ще бъде студено и ветровито; към момента ще превалява, ще има и дъжд, и сняг, само че преваляванията ще отслабнат и ще са на по-малко места.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР