Над 2 милиарда души в световен мащаб страдат от развалени

...
Над 2 милиарда души в световен мащаб страдат от развалени
Коментари Харесай

8 грешки в денталната грижа, които вредят на зъбите

Над 2 милиарда души в международен мащаб страдат от развалени зъби. Голяма част от хората вършат ежедневни неточности по отношение на грижата за зъбите си, без даже да подозират за това. Такива неточности водят до съществени болести на зъбите и загуба на парични средства. 
По-долу ще изброим главните неточности, които позволяваме и бихме се радвали, в случай че успеем да ви спестим сериозен проблем със вашите зъби.
1. Пренебрегваме неприятната миризма, идваща от устата.
Появата на неприятна миризма може да значи заболяване на венците, както и неприятна хигиена. Понякога ние самите не я виждаме, само че се усеща от хората, с които беседваме. Може да тествате дъха си, като оближете китката отвътре. Помиришете я след 10-тина секунди. Така, в случай че миризмата е неприятна, измийте си зъбите или в случай че нямате опция сега, най-малко си вземете дъвка или смучещ бонбон.
2. Ядем и пием след миене на зъби. 
Естествено, че ще ядете и пиете, откакто сутринта сте си измили зъбите. Но най-важното е усетът на четката за зъби да е последния за деня. Дори едно безобидно пиянство на чай преди лягане, може да има отрицателен резултат върху зъбите ви.
3. Не четкаме задоволително дълго.
Едва ли едни 30-40 секунди биха били задоволителни. С толкоз четкане елементарно можем да си причиним зъбен кариес или различен проблем. Има предписание, което гласи: " най-малко 30 секунди на всеки от четирите квадранта на устата ". Това прави 2 минути за цялата уста.
 Топ средства за избелване на зъбите без посещаване при ортодонт Топ средства за избелване на зъбите без посещаване при ортодонт
Процедурите за избелване на зъби са освен доста скъпи, само че и постоянно се оказват не изключително щадящи за зъбите. Основният минус на пов...
4. Не изплакваме зъбите си след миене.
Редно е устата да се изплакне с вода след миенето на зъбите. Това понижава с 25% риска от зъбен кариес. Четката за зъби има натоварен усет, само че елементарно ще свикнете. В никакъв случай обаче не поглъщайте водата! 
5. Понякога четкаме прекомерно мощно.
Ако става въпрос за полирането на зъби, може по-силно да ги търкате. Но правейки това, се усилва риска от увреждане на емайла, както и да извършите по-чувствителни зъбите си. От значение е и подборът на вярната четка за зъби, която да ви подхожда. Консултирайте се със своя ортодонт, в случай че е належащо.
6. Мием зъбите си незабавно след хранене.
 Зъболекар сподели методът, по който хората НЕ ТРЯБВА да си мият зъбите Зъболекар сподели методът, по който хората НЕ ТРЯБВА да си мият зъбите
Зъболекарят Маркус Фелбер описа по какъв начин да не си миете зъбите, с цел да не навредите на здравето на устната празнина. В изявление за списание &...
Това е неверно. Особено в случай че сте хапвали нещо кисело. Това може да има отрицателни последици на емайла на зъбите. Изчакайте най-малко 30 минути след хранене, с цел да ги измиете.
7. Не сменяме постоянно четката си за зъби.
Препоръча се това да става на всеки 3 месеца. Може да го извършите и сега, в който прецените че вашата четка към този момент е изменена и захабена. 
8. Не подменяме четката си, когато сме заболели.
Четката за зъби никога не може да убие бактериите в устата. За това, когато сте заболели, заменете четката си с друга, с цел да не се разболеете още веднъж на по-късен стадий. И с цел да сте сигурни, че тя не допира другите четки през времето, до момента в който сте заболели, най-добре я отделете. 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР