Над 1500 лева събраха участниците в петото издание на благотворителния

...
Над 1500 лева събраха участниците в петото издание на благотворителния
Коментари Харесай

12 отбора се включиха в благотворителния турнир „Да помогнем на Дарко“

Над 1500 лв. събраха участниците в петото издание на благотворителния шампионат „ Да помогнем на Дарко “. Традиционното футболно съревнование се провежда от Областния съвет на БФС в Шумен и е в поддръжка на футболиста Дарин Тодоров, който се възвръща след тежка злополука, станала на автомагистрала „ Хемус “ през зимата на 2010 година

„ В тазгодишната футболна конкуренция се включиха 12 тима. Всеки от тях заплати такса от 50 лева за присъединяване, само че всички дадоха повече средства “, сподели ръководителят на Областния съвет на БФС в Шумен Милен Христов.

Турнирът се организира на игрищата на „ Атлетик Арена “, а измежду играчите бяха част от някогашните футболисти на Шумен, донесли футболна популярност на града. Отборите бяха разпределени в четири предварителни групи.

Първенците на групите оформиха финалните срещи „ Заслона “ – „ Калбо “ и „ Поморийците “ – „ Чавдар “(Дивдядово). На финала „ Заслона “ победи „ Чавдар “ (Дивдядово) с 4:3 в оспорван дуел.

Преди финалната среща бе осъществена видеовръзка с Германия, където се лекува Дарин Тодоров. В момента Дарко е с майка си в клиника в Германия, където е подложен на възстановителни процедури. Там Дарко е направил и първите си независими крачки.

Салим Салих
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР