Началото на годината по традиция е време за нови планове

...
Началото на годината по традиция е време за нови планове
Коментари Харесай

Пет експертни съвета за по-здрав имунитет без лекарства

Началото на годината по традиция е време за нови проекти и новогодишни обещания- да стартираме да упражняваме, да вървим на фитнес, да ядем по-здравословни храни, ще подреждаме у дома... А здравето и физическите интензивности постоянно са заемали централно място в тези обещания.

Но след ентусиазма на новите интензивности, хората елементарно губят мотивация и скоро се връщат към старите си привички.
-->
Затова специалисти на международната комерсиална марка, която предлага швейцарски хранителни добавки, създавани по неповторими лични предписания, са подбрали няколко потребни препоръки за лесни промени, които можем да въведем в всекидневието си, с цел да подсилим организма си и да живеем по-здравословно.

„ Съвременният метод на хранене, стресът и като цяло методът ни на живот са единствено дребна част от факторите, които водят до редица дефицити в организма – най-много на значими за имунитета минерали, витамини и нутриенти. Добрата вест е, че това е поправимо и има лесни стъпки, с които можем да реализираме важен положителен резултат за здравето си “ - споделя Томас Гьотфрид, създател на.

Започнете с мудна смяна

Преди всичко би трябвало да имате поради, че смяната на навиците е муден развой и се изисква неизменност. Отказването от цигарите, започването на тренировки или включване на повече богати на хранителни субстанции храни, са значими стъпки към възстановяване на здравето, които обаче не могат да станат за ден или два. Затова имайте самообладание! Хубавото е, че в случай че всеки ден вършим по нещо в тази посока, рано или късно ще забележим резултата от напъните ни.

Приемайте качествени хранителни добавки

Хранителните добавки не са лекарство, а средство за предварителна защита. Качествените добавки дават на организма редица витамини и минерали, които не можем да си прибавим по различен метод и могат да бъдат в помощ да прекараме по – леко или даже да предотвратим някое заболяване. Често те могат да се окажат най-хубавата форма на предварителна защита против най-актуалните за сезона вируси, в това число грип и редица други болести. Важно е обаче да се сортират единствено добавки, които са сертифицирани, с потвърден произходи и са се утвърдили във времето, тъй като са спечелили доверието на потребителите.

Наспивайте се

Неслучайно старите хора повтарят, че сънят е здраве. Много от постоянно срещаните към нас здравословни проблеми се дължат точно на незадоволителното или неправилното спане. Сънят (минимум 7 часа на нощ) оказва решаващо значение за тялото и мозъка и е виновен за възстановителни биохимични процеси, свързани с нервната, ендокринната, имунната и храносмилателна системи. Ако не успявате да заспите, изградете си табиет да лягате едновременно, включете ароматерапия с етерични масла (лавандула, например) и вечеряйте най-късно 3 часа преди да се отправите за леглото.

Прекарвайте повече време навън

Преоткрийте парковете и алеите към дома ви. Дори в студените дни чистият въздух прави чудеса, а единствено 30 - 60 минути навън ще бъдат задоволителни, с цел да калите организма си. Това освен ще усъвършенства вашия имунитет, само че и ще проясни мисълта ви, ще ви помогне да си отпочинете и може би даже да откриете решения на проблеми, с които сте си блъскали главата в продължение на часове в офиса.

Поддържайте здравословно тегло

Да обръщаме внимание на тежестта си е една от най-важните метрики за цялостното ни здравословно положение, както и за външния ни тип. Доказано е, че наднорменото тегло може да бъде причина за по-слаб имунен отговор от страна на организма и да провокира редица проблеми – от сърдечно-съдови болести, до хипертония и диабет.

Когато приказваме за здраве, основен миг е да подхождате холистично. Това значи, в случай че има избран проблем, да потърсите повода за него, а не просто да го потиснете.

“Всяко заболяване е нарушаване на структурата на някакъв орган. Причината за такова разстройство е неналичието на субстанции в храната и на първо място на дейни субстанции (микроелементи и витамини), които дефинират качеството й. Средно за построяването на една клетка са нужни 600 субстанции, 80% от тях са микроелементи и витамини. За да се даде цялостен набор от тези субстанции, са нужни доста хранителни артикули, които няма по какъв начин да си набавим в всекидневието. Ето за какво на помощ идват питателните добавки, които допълват изчезналото качество на питателните артикули и нужния набор от химични детайли “, прибавя Гьотфрид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР