Началникът на ОДМВР Бургас Радослав Сотиров ще бъде освободен. Това

...
Началникът на ОДМВР Бургас Радослав Сотиров ще бъде освободен. Това
Коментари Харесай

Освободиха шефа на МВР-Бургас


Началникът на ОДМВР Бургас Радослав Сотиров ще бъде освободен. Това съобщи на брифинг в София вътрешният министър Младен Маринов.

" След като министър председателят Бойко Борисов преценя, ще желая оставката на шефа на Министерство на вътрешните работи Бургас. Намерили сме опция всеки да се придвижва. Очаквам тази вечер да има провокации, да има по-сериозни офанзиви на полицията ", сподели Маринов.

Междувременно БГНЕС заяви, че шефът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров е подал оставка.
 Шефът на бургаското Министерство на вътрешните работи с проект да не допусне конфликти на етническа основа Обновена
Шефът на бургаското Министерство на вътрешните работи с проект да не допусне конфликти на етническа основа

Кметът Димитър Николов също не може да стигне до плажа

Припомняме, откакто от нощес симпатизанти на Движение за права и свободи се устремиха към плажа на парк Росенец и по този начин изпревариха мирната самодейност за всеобщо плажуване , до плажа бяха допускани единствено хора на Движение за права и свободи, а всички останали, в това число публицисти, политици и представители на локалната власт бяха спирани.

Масовото плажуване на политически симпатизанти е в отговор на опита на някогашния правосъден министър Христо Иванов и негови последователи, които се пробваха преди дни да плажуват там и да слагат българското знаме, само че бяха жестоко избутани от охранители на НСО, а българският трикольол бе съборен на земята от охранителите.

В отговор на тази акция в обществените мрежи бе проведено всеобщо вървене на плаж Росенец за през днешния ден, само че без политически пристрастия.

След като от НСО уклончиво обявиха, че парк Росенец не е техен обект, президентът Румен Радев в изключително изказване сподели, че там има защита на НСО и прикани да бъде свалена държавната защита от НСО на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган и на депутата Делян Пеевски.

По пътищата преди парка има доста полицейски екипи, които ревизират коли и рейсове. Някои от тях се отклоняват. Има загражданеие с надпис: " Строителен обект ".

Бившият правосъден министър Христо Иванов и неговите сподвижници не са позволени до парк " Росенец ". Те се насочиха на митинг пред община Бургас. От МВР-Бургас настояват, че са основали нужната организация, с цел да избегнат спорове.

На място е евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук, съгласно който имало честен ангажимент за почетния ръководител на Движение за права и свободи и водача на България Ахмед Доган. Партийните туристи са с шапки на Движение за права и свободи, водени от Илхан Кючюк. По думите му има заиграване с етническия модел, който е неповторим за България.
 Симпатизанти на Движение за права и свободи плажуват масирано на Росенец Обновена
Симпатизанти на Движение за права и свободи плажуват масирано на Росенец

Евродепутатът Илхан Кючук твърди, че имало честен ангажимент към Доган

Главният секретар съобщи, че на парк Росенец имаше задържани, само че те са освободени. Съставени са протоколи за нарушение на публичния ред. " В Росенец не е обикновено това нещо - по какъв начин да ги пуснем. Ако ги пуснем тези хора и се сбият, кой ще е отговорен след това. Министерство на вътрешните работи пази публичния ред, ние сме привикнали , минали сме през какво ли не, замеряли са ни. Не може Министерство на вътрешните работи да е отговорно, Министерство на вътрешните работи работи професионално ", сподели Иванов.

Той прикани да сме толерантни, да не атакуваме служителите на реда, тъй като те си правят работата.
 Свалят защитата от НСО на Доган и на Пеевски?
Свалят защитата от НСО на Доган и на Пеевски?

Комисията е трябвало да заседава в понеделник
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР