Наблюдаваме много позитивна промяна в туризма на България, което несъмнено

...
Наблюдаваме много позитивна промяна в туризма на България, което несъмнено
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна похвали Ангелкова за успехите в туризма

Наблюдаваме доста положителна смяна в туризма на България, което безспорно се дължи на работата на Министерството на туризма. Това съобщи посланикът на Украйна в България Микола Балтажи на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Наблюдаваме непрекъснато нарастване на броя туристи, които посещават България и на българските гости в Украйна, нарастват и приходите от украински туристи в страната ви, добави Балтажи.

Думите му бяха доказани и от министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя показа пред госта си регистрираните растежи на туристи от Украйна у нас. Общият брой на визити в България на украинци от началото на годината до октомври е 285 697, сочат данните на Национален статистически институт. Отбелязваме растеж от 15,4% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, сподели министър Ангелкова. По време на зимния сезон през 2016/2017 година сме отчели растеж от близо 24% на гостите си от Украйна. „ Надяваме се и тази година освен да затвърдим постигнатите резултати, само че и да ги надградим “, добави министърът на туризма. И уточни, че доста украинци са заети в България с помощта на улеснените процедури, по които се наемат на работа. Ощe пpeз минaлaтa гoдинa бяха пpиeти пpoмeнитe в Зaĸoнa зa тpyдoвaтa мигpaция и тpyдoвaтa мoбилнocт, тaĸa чe дa мoгaт дa ce издaвaт paзpeшитeлни зa paбoтa пpи oблeĸчeни ycлoвия. През юни тази година бяха в допълнение облекчени изискванията за наемане на служащи от трети страни посредством понижаване на набора от документи. Промените дадоха опция работодателите в туристическия бранш да наемат навреме чиновници. Към юли у нас работеха близо 2900 души от Украйна. Само в курорта „ Албена “ бяха заети над 1000 души, изясни министър Ангелкова.

Пред госта си тя показа бъдещите проекти на Министерство на туризма. И двете страни са членове на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС). България е координатор на Работната група за съдействие в туризма в организацията от юли 2016 година до юли 2018 година „ Благодаря Ви за прелестната организация по тази линия “, съобщи Балтажи.

Освен дейната ни работа по идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 ще бъдем хазаин в края на идната година и на Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления към Световната организация по туризъм (СОТ), изясни министър Ангелкова. „ Пожелавам Ви триумф. Вярвам, че Българското председателство ще бъде доста сполучливо. България има огромен капацитет “, сподели още Балтажи.

версия за печат
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР