Наблюдава се, увеличаване на с положителни тестове за коронавирус. От

...
Наблюдава се, увеличаване на с положителни тестове за коронавирус. От
Коментари Харесай

Защо има ръст на заразените с COVID-19 медици в България?

" Наблюдава се, увеличение на с позитивни проби за ковид. От началото на епидемията имаме 1263 позитивни с коронавирусна зараза сътрудници. Активните случаи към днешна дата са 278, на домашно лекуване са 229 души. В лечебни заведения - 43, а в интензивни структури са 6 пациенти ", регистрира здравният министър Костадин Ангелов по време на брифинга на НОЩ за разпространяването на у нас.
" Към дата 7 октомври имаме 26 инфектирани медицински чиновници, от които - 7 лекари, 10 сестри, 8 санитари и 1 фелдшер ", добави здравният министър. Не се постановат нови ограничения по региони поради позитивните случаи , сподели в началото здравният министър, само че в последтствие стана ясно, че още веднъж ще се направи образование и семинари във връзка с персоналните защитни средства измежду медиците.

 Отново апел от персонални лекари: Държавата да направи работещ логаритъм за диагноза за COVID-19 Отново апел от персонални лекари: Държавата да направи работещ логаритъм за диагноза за COVID-19
Аз не мога като го прегледам да схвана дали има COVID-19, камо ли по телефона. Затова би трябвало да има един набор от признаци. Това съобщи...
Каква е повода?

" Аз съм на мнение, че главната причина в тази ситуация е точно високата концентрираност на вируса в работната им среда ", разяснява още Ангелов и добави: " Всички са изтощени, само че лекарите са бойци и нито един от тях няма да се откаже да извършва отговорностите си "  
" Прави усещане, че личният състав продължава да пораства като брой инфектирани. Това е неизбежно , работят в една непрекъснато натоварена от вируса среда, която без значение от защитните средства, може да инфектира. Слава богу , доста малко от тях са на интензивна терапия. Повечето се лекуват у дома и малко са в лечебните заведения ", разяснява и шефът на Пирогов доктор Асен Балтов.
Правим всичко допустимо да повдигнем духа на сътрудниците, към този момент 9 месеца с тази зараза неизбежно се е натрупала отмалялост, сподели още той.
(НА ЖИВО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР