На закъснения, хаос и липса на организация на влаковете по

...
На закъснения, хаос и липса на организация на влаковете по
Коментари Харесай

Хаос и закъснения заради ремонт на Централна гара София. Ще се подобри ли организацията на жп транспорта

На закъснения, безпорядък и липса на организация на влаковете по северното направление станахме очевидци през последните дни. Причината - почналата рационализация на коловозите на Централна гара в София. След уверението на транспортния министър Георги Гвоздейков, че организацията ще бъде усъвършенствана от през днешния ден, какви ограничения са подхванати?

Във връзка с модернизацията на гара София и ремонта на 7 коловоза, остана един коловоз в северно направление и по тази причина всички влакове влизат на един коловоз. С новата организация няма да има повече такива проблеми, които са досега. С направеното в първичния график, цялото придвижване остана като брой влакове и по тази причина сега сме подменили част от влаковите сформира с мотрисни, които заобикалят маневрата на гара София и придвижването ще бъде доста усъвършенствано, увери пред Българска национална телевизия Тодор Петров, шеф ръководство " Движение на влаковете и гаровата активност " към НКЖИ.

Има няколко промени в разписанията - отчасти анулирани влакове има в сектора от София до Мездра и назад. За тях има връзка с влаковете за Варна на гара Мездра, разясни Петров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР