На второ четене на днешното заседание в Народното събрание депутатите

...
На второ четене на днешното заседание в Народното събрание депутатите
Коментари Харесай

Окончателно - отпадат сделките за студен резерв

На второ четене на днешното съвещание в Народното събрание депутатите анулираха покупко-продажбите за покупката на по този начин наречения “студен запас ”. Това стана с помощта на промени в Закона за енергетиката. Те са по предложение на ръководещите от ГЕРБ.
Досега посредством схемата за леден запас Електроенергийният систематичен оператор (ЕСО) организираше търгове за разпределението на заплащания на производители на сила, с цел да се поддържат в редовност и в подготвеност да се включат в непредвидени обстановки. След измененията операторът към този момент ще обезпечава нужните запаси на електрическа енергия посредством подписване на контракти за спомагателни услуги на пазарен принцип след извършен търг.

Темата за студения запас бе на дневен ред предишното лято поради мажоритарния притежател на Топлоелектрическа централа “Варна” - почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Той е най-големият печеливш от контракти с страната, с цел да поддържа аварийните мощности. След измененията операторът към този момент ще обезпечава нужните запаси на електрическа енергия посредством подписване на контракти за спомагателни услуги на пазарен принцип след извършен търг.

Наред с ТЕЦ-а на Доган снабдители на леден запас бяха остарели въглищни централи, свързвани с Христо Ковачки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР