На този етап има отделни изказвания, но няма позиция на

...
На този етап има отделни изказвания, но няма позиция на
Коментари Харесай

Надежда Нейнски с крикити към правителството за напрежението...

На този стадий има обособени изявления, само че няма позиция на българското държавно управление. Поведението на България е необяснимо. Страната би трябвало да анонсира доста по-ясен интерес към своята национална сигурност. Не си дават сметка, че рецесията има доста разнообразни аспекти - военна рецесия, енергийна рецесия, мигрантска... Това съобщи пред bTV Надежда Нейнски, някогашен външен министър.

Коментарът ѝ идва на фона на растящото напрежение сред Русия и Запада поради обстановката по границата с Украйна и държанието на българската изпълнителна власт. Нейнски подлага на критика държавното управление у нас, което не е излязло с единна позиция. По думите ѝ има разнообразни изявления. Нейнски даде за образец Румъния, която също бе посочена поименно в настояванията на Русия НАТО да се изтегли назад в границите си от 1997 година " Тя реагира доста изрично по отношение на опасността на Русия като сподели, че страната е в контакт със своите съдружници и би приела разширението на съдружниците на своя територия ", уточни Нейнски.

" Само единение и взаимност може да ни подсигурява сигурност. НАТО за следващ път тук сподели, че е въздържан защитителен съюз. Предлага помощ на всички свои съдружници, тъй че всеки един да се усеща спокоен в една такава рецесия. Необяснимо ми е държанието на България. Модернизацията на армията ще стане само през партньорството със съдружниците ни. Очаквам държавното управление да има доста по-ясна позиция ", добави някогашният външен министър. Според Нейнски Русия от дълго време се намесва в политическите процеси на Балканите, което е в основата на доста от проблемите в района.
Свързани вести Славчо Атанасов: Военен спор в Украйна ще трансформира Черноморския район в барутен погреб Кирил Петков: Обща европейска войска би трябвало да надгражда НАТО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР