На среща в заседателната зала на Община Дупница кметът на

...
На среща в заседателната зала на Община Дупница кметът на
Коментари Харесай

Огромен интерес на срещата за условията за саниране в Дупница

На среща в заседателната зала на Община Дупница кметът на общината и екип от общински чиновници обясниха проекто-насоките на Министерство на регионалното развитие за кандидатстване от сдружения за саниране на многофамилни жилищни здания.
Интересът от страна на дупничани беше огромен. Очаква се насоките да бъдат утвърдени през ноември, а срокът за кандидатстване по програмата ще бъде до 31 март 2023 година. Общият размер на средствата елева с включенДДС., възможни са всички общини в страната със здания с минимум четири жилища и повече от един притежател. Ще би трябвало да се изготвят механически паспорти и енергийно проучване на постройките, ще би трябвало да се проведат и нови събрания.

Документите ще се подават единствено в ОбА Дупница, като от там ще ги изпращат в Министерство на регионалното развитие, където ще става класирането.

Дейностите, които ще се финансират не се разграничават от предходната стратегия хидроизолация, топлоизолация, покрив и други Няма да се финансират замяна на отоплителни тела в независимите обекти, обзавеждане и съоръжение, облагородяване към постройките, ремонт и замяна на ВиК апаратура, както и замяна на асансьори с нови или втора ръка.

Предвижда се финансовата помощ да бъде 100 % от допустимите разноски. Програмата изисква и 100 % единодушие на всички притежатели. Ако в жилищната постройка има общински жилища, то общината ще обезпечи нейната част, по този начин, че да не се пречи на санирането. За всички зародили въпроси свързани със идната стратегия от администрацията ще спомагат на всички заинтригувани.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР