На първото си заседание след Великден депутатите подкрепиха създаването на

...
На първото си заседание след Великден депутатите подкрепиха създаването на
Коментари Харесай

Комисия в НС ще разследва имало ли е полицейско насилие на протестите

На първото си съвещание след Великден депутатите поддържаха основаването на краткотрайна комисия, която да проверява имало ли е полицейско принуждение по време на митингите на 10 юли и 2 септември предходната година. Предложението беше признато със 126 гласа „ за”, 72-ма народни представители гласоподаваха „ срещу “, а 74-ма се въздържаха. Идеята за сформирането на комисията беше импортирана от „ Изправи се! Мутри вън!”.

„ Комисията е значима по доста аргументи. Основната от тях обаче, отвън насилието, осъществено по отношение на българските жители, е обстоятелството, че държавното управление на ГЕРБ абдикира от следствието на това принуждение, в едно с основния прокурор Гешев “, сподели вносителят на предлагането Николай Хаджигенов. По думите му „ единствените, които са разследвани и им е повдигнато обвиняване, са потърпевшите от полицейското насилие”.

Комисията би трябвало да откри всички условия към случилото се на въпросните две дати, както и има ли укрити доказателства за осъществени от чиновници на Министерство на вътрешните работи нарушавания на закона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР