На ново зрелище ще могат да се насладят почитателите на

...
На ново зрелище ще могат да се насладят почитателите на
Коментари Харесай

Анаконда ще глътне мъж в ефир

На ново представление ще могат да се насладят феновете на Discovery Channel. Телевизионният канал ще покаже напълно скоро в директен ефир по какъв начин гигантска анаконда гълтам жив човек, оповестяват от Холивуд Рипортър.

Ентусиастът, който ще се подложи на тестването, е американският академик Пол Росали. Той обаче няма просто по този начин да се пъхне в устата на звяра. Росали ще бъде облечен в характерен предпазен костюм, с цел да не бъде надробен от стомашните сокове на чудовищния тип, а и с цел да остане незасегнат по време на целия опит. Освен това той ще има специфичен кислороден уред и дребна камера, с която да снима зрелището.

Пол Росали въобще не е някакъв побъркан, както мнозина биха си помислило тъкмо в този момент. 30-годишният мъж се интересува доста от дивата природа. Той и екипът на Изяден жив имат огромно предпочитание да се срещнат с метода на живот на големите змии в Южна Америка.

Предаването Eaten Alive (Изяден жив) по Discovery Channel ще се излъчи на 7-ми декември тази година. От екипа на Изяден жив твърдят организациите за отбрана на животните и всички хора, тревожещи се за живота на влечугите, че опитът е безвреден както за Пол Росали, по този начин и за анакондата.

 Джунгла

Анакондата (Eunectes) принадлежи към жанр едри змии от семейство Боидни. Тя се счита за най-дългата и най-силната гигантска змия в света. Името анаконда е обещано от индианските племена от делтата на Ориноко във Венецуела и означа змията-великан от реката. Индианците от Амазония пък наричали тези змии сукуруко-огромна змия.

Обикновено анакондите населява тропическа Южна Америка. Срещат се в ръкави и заливи на реки, блата и езера. Гигантски змии доближават забележителни размери. Най-дългата анаконда, известна на науката е 18.31 метра. Теглото на този наедрял тип също не е за подценяване. Нерядко той доближава до 250 кг. Съществуват данни и за анаконди с доста по-големи размери, само че до този миг те не са били доказани от учените.

Анакондите се хранят с разнообразни бозайници. Змиите с нетолкова внушителни размери се засищат с по-дребни животни. Гигантските представители на типа обаче атакуват тапири, крокодили, хищници от семейство котки и даже хора.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР