На ниво щаб обсъждаме прилагането на локален подход за овладяване

...
На ниво щаб обсъждаме прилагането на локален подход за овладяване
Коментари Харесай

Щабът с горещи данни за коронавируса

На равнище щаб обсъждаме използването на местен метод за преодоляване епидемията. Това заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на постоянния брифинг на Националния действен щаб.

" Очевидно обстановката в страната се дължи на циркулирането на новия вариант или новия вид на вируса. Вчера на съвещанието при премиера проф. Тодор Кантарджиев удостовери тази информация ", разяснява обезпокоен министър Ангелов.

" 14-дневната заболеваемост доближи 285 на 100 000, което отрежда пето място на България на Балканския полуостров. Чехия е най-сериозно заболялата страна. С сходна заболеваемост са и други страни - Словакия, Малта и други Дали ще достигнем върхове в тази трета вълна, зависи от всички нас. Прави усещане много огромната разлика сред заболеваемостта в страната. Днес щабът в Бургас е взел решение да анулира плановите интервенции в болничното заведение. Там където има доста лечебни заведения, само че тези които са натоварени и поемат най-голямата тежест, би трябвало да имат опция да одобряват повече хора. Въпросът е 14-дневната заболеваемост до каква степен ще стигнем. Наясно сме, че след него идва бразилски вид, има неприятни известия за нигерийски вид ", разяснява доцент Кунчев. Той се оплака и от изказвания, че от щаба плашили хората със съобщаването на цифрите.

" Всички имаме близки, които са инфектирани, фамилии, които са изгубили собствен непосредствен. По-голям е страхът, който се основава от тайни теории, с които се постанова да се борим всекидневно. Именно тези теории, които доста бързо доближават до най-възрастните хора, там срещаме най-големите компликации ", продължи тематиката проф. Ангелов. По думите му, спасението на българския народ е във имунизациите.

" Ако някой се пробва да употребява тези данни, това за мен като доктор, граничи с закононарушение ", приключи той.

Проф. Гетов съобщи, че 41 000 са получили втора игла, а имунизираните все още са над 248 000 души. Той регистрира, че към 45 000 души досега са имунизирани от персоналните лекари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР