На Иберийския полуостров бушуват горски пожари. 27 души загинаха в

...
На Иберийския полуостров бушуват горски пожари. 27 души загинаха в
Коментари Харесай

Природни бедствия поразиха части от Западна Европа и взеха жертви

На Иберийския полуостров бушуват горски пожари. 27 души починаха в Португалия и още трима - в испанската област Галисия. Тропическата стихия „ Офелия “ връхлетя Ирландия, където млада жена стана жертва на паднало дърво.

 © БТАТропическата стихия „ Офелия “ връхлетя Ирландия
Бурята „ Офелия “ връхлетя южното крайбрежие на Ирландия. Някои пориви на ветровете доближиха скорост от близо 180 км/ч. Повалени са дървета и електрически стълбове. Десетки хиляди жилища са без електричество. Има заплаха от наводнения. Хората са призовани да излизат на открито единствено при последна нужда. „ Офелия “ мина през Азорските острови в Атлантическия океан във тип на вихър. Макар да отслабна, медиите я съпоставят с Голямата стихия, връхлетяла английските острови с ураганни ветрове тъкмо преди 30 години.
 Бурята Бурята "Офелия " връхлетя Ирландия
Тропическата стихия "Офелия " връхлетя южното крайбрежие на Ирландия, повали дървета и стълбове на електропреносната мрежа и провокира 10-метрови талази....
Горски пожари в Португалия
Пориви на бурята Офелия доближиха и до Иберийския полуостров и способстваха за разгарянето на горските пожари. Сто четиридесет и пет огнища бушуват в Централна и Северна Португалия. Там още се възвръщат от летните огнени бедствия. Над 3700 пожарникари се борят с пламъците. В един регион е оповестено изключително състояние, поискана е помощ от чужбина. Смята се, че някои пожари са запалени съзнателно.
 Най-малко 27 души са починали при пожарите в Португалия Най-малко 27 души са починали при пожарите в Португалия
Броят на жертвите на горските пожари, вилнеещи в Португалия от през вчерашния ден, набъбна на 27 души, оповестиха избавителните слу жби, представени от Франс прес.
Пожари в испанската област Галисия
Подозрения за умишлени палежи има и в испанската област Галисия. Така е с множеството от към 100 огнища, които горят сега, настояват управляващите. Вече има обвинени. Присъдата за тенденциозен палеж е до 20 години затвор. Но като цяло огнените бедствия, присъщи за летния сезон, се дължат на високите температури и сушата. Вече се приказва и за връзка с климатичните промени.
 Големи горски пожари обгърнаха Иберийския полуостров Големи горски пожари обгърнаха Иберийския полуостров
Най-малко девет души починаха при пожарите в Испания и Португалия. Според управляващите в испанския регион Галисия, става дума за умишлени палежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР