АБУДЖА, Нигерия (AP) — Световната банка одобри заем от 2,25

...
АБУДЖА, Нигерия (AP) — Световната банка одобри заем от 2,25
Коментари Харесай

Нигерия залага на нов заем от Световната банка в размер на 2,25 милиарда долара в подкрепа на реформи, довели до трудности

АБУДЖА, Нигерия (AP) — Световната банка утвърди заем от 2,25 милиарда $ за Нигерия за подсилване на приходите и поддръжка на икономическите промени които са съдействали за най-тежката рецесия на разноските за живот от доста години за най-населената страна в Африка.

Банката сподели в изказване късно в четвъртък, че по-голямата част от заема – 1,5 милиарда $ – ще помогне за отбраната на милиони които са изправени пред възходяща беднотия от преди година, когато президентът Бола Тинубу пристигна на власт и предприе фрапантни стъпки за поправяне на болната стопанска система на страната.

Останалите 750 милиона $, сподели банката, ще поддържат данъчни промени и доходи и отбрана на приходите от нефт, застрашени от лимитирано произвеждане, породено от хронични обири.

Икономическите промени на президента Тинубу — в това число преустановяване на траялите десетилетия, само че скъпи дотации за гориво и уеднаквяване на множеството обменни курсове — доведоха до възходяща инфлация, която е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР