На хоризонта се появява нова технология, която ще направи търговските

...
На хоризонта се появява нова технология, която ще направи търговските
Коментари Харесай

НАСА и Boeing работят върху дизайн на самолет с ниски емисии

На хоризонта се появява нова технология, която ще направи комерсиалните полети доста по-екологични. NASA и Boeing ще работят дружно по плана Sustainable Flight Demonstrator, в границите на който ще построят, тестват и пуснат в употреба аероплан със доста по-ниски излъчвания. Целта би трябвало да бъде реализирана в границите на това десетилетие, предава CNN.

От самото начало НАСА е с вас, когато летите. Ние се осмелихме да стигнем по-далеч, по-бързо, по-високо. И по този метод НАСА направи авиацията по-устойчива и надеждна. Това е в нашата ДНК “, сподели админът на НАСА Бил Нелсън в изказване.

" Нашата цел е това партньорство да сътвори и тества пълномащабен изпитателен модел, който да помогне за основаването на комерсиалните самолети на бъдещето, които са по-ефективни във връзка с разхода на гориво, с изгоди за околната среда, комерсиалната авиационна промишленост и за пасажерите по целия свят. Ако реализираме триумф, може да забележим тези технологии интегрирани в всеобщите самолети през 2030 година ", разясняват от НАСА.

Първият изпитателен полет на този пробен аероплан би трябвало да се реализира през 2028 година

Целта е технологията да обслужва почти 50% от комерсиалния пазар на самолети за къси и междинни дистанции, а резултатът от това да е впечатляващ ”, изясни Нелсън.

Авиокомпаниите значително разчитат на самолети с една пътека, които съставляват съвсем половината от авиационните излъчвания в международен мащаб, съгласно НАСА. Разработването на нова технология за понижаване на потреблението на гориво може да поддържа задачата на администрацията на Байдън за реализиране на нулеви чисти въглеродни излъчвания от авиацията до 2050 година, както е посочено в проекта за деяние за климата в авиацията на Съединени американски щати.

Boeing пресмята, че търсенето на новите еднопроходни самолети ще се усили с 40 хиляди броя сред 2035 и 2050 година Според галактическата организация дизайнът, по който работят двете организации, може да понижи разхода на гориво и излъчванията с до 30% спрямо най-ефективните модерни самолети.

Нарича се идея Transonic Truss-Braced Wing, която разчита на издължени, тънки крила, нормализирани от диагонални подпори, които се свързват със самолета. Конструкцията основава по-малко противодействие, което значи изгаряне на по-малко гориво.

НАСА преследва амбициозната цел да създаде технологии, които трансформират разпоредбите на играта и понижават потреблението на сила и излъчванията от авиацията през идващите десетилетия, с цел да се реализира задачата на авиационната общественост за нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година ", сподели в изказване Боб Пиърс, асоцииран админ на НАСА за аеронавтиката в Дирекцията на изследователската задача.

По думите му Transonic Truss-Braced Wing е тип трансформираща идея и инвестиция, от която ще се нуждаем, с цел да посрещнем тези провокации и тя е от решаващо значение.

“Ползите от увеличението на аспектното съответствие на крилото са известни отдавна, само че предизвикването да се структурира дизайнът изисква прогрес в материалите и структурата, с цел да се доближи тази точка на развиване ”, сподели още Пиърс.

Той акцентира, че поради партньорството си по плана, НАСА и Boeing могат да поемат повече опасности, в сравнение с авиационната промишленост може да направи сама.

Това е пробен аероплан, а не е комерсиална разработка на аероплан, с който пасажерите ще летят през днешния ден. И повода, заради която би трябвало да го създадем, е, че това е високорискова технология “, добави Пиърс.

Партньорството, подкрепено от съглашението Funded Space Act, ще разчита на техническа експертиза и уреди и 425 млн. $ финансиране от страна на НАСА за седем години. Междувременно Boeing би трябвало да обезпечи още 725 млн. $ и техническия проект.

„ За нас е чест да продължим партньорството си с НАСА и да демонстрираме технология, която усъвършенства аеродинамичната успеваемост, което води до доста по-ниско изгаряне на гориво и излъчвания “, съобщи Тод Ситрон, основен софтуерен шеф на Boeing.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетиннов аероплан зелен преход НАСА Boeing нездравословни излъчвания въглеродни излъчвания ПоследниНай-четениХай-тек 28 НАСА и Boeing работят върху дизайн на аероплан с ниски излъчвания Бюджет и финанси 76 Фед дава сигнал за ново огромно повдигане на лихвата Компании 196 Twitter подвига цената на синята отметка за Android потребителите Енергетика 408 Цената на тока за бизнеса в България е измежду най-ниските в Европейски Съюз Компании 15276 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Имоти 11810 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Хай-тек 5668 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Иновации 4841 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Всички новиниОще от Хай-текВиж всичкиКое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР