Руският президент Владимир Путин е на посещение в Китай, първо

...
Руският президент Владимир Путин е на посещение в Китай, първо
Коментари Харесай

Започна посещението на Путин в Китай

Руският президент Владимир Путин е на посещаване в Китай, първо след преизбирането му за президент на Русия, оповестяват международните организации.

Днес той ще беседва с китайския президент Си Дзинпин в стеснен формат. Ще има и значим диалог на чай - " 1 + 4 " сред водачите, като в него от съветска страна ще вземат участие новият министър на защитата Андрей Белоусов, външният министър Сергей Лавров, Сергей Шойгу и помощника на президента Юрий Ушаков.

" Сегашните връзки сред Китай и Русия не са реализирани елементарно и би трябвало да бъдат съхранявани и от двете страни. Китай постоянно ще бъде добър комшия, другар и сътрудник на Русия. Китай е подготвен да си сътрудничи с Русия в името на развиването и обновлението на двете страни, както и за постигането на правдивост в света ", посочи Си Дзинпин, представен от държавна телевизия в Пекин.

Владимир Путин дойде в Китай в миг, в който съветските сили започнаха нова атака в Украйна, като визитата му в Пекин акцентира околните връзки сред него и китайския водач.

" Безпрецедентно високото равнище на стратегическото партньорство сред нашите страни дефинира избора ми Китай да бъде първата страна, която бих посетил откакто публично встъпя в служба като президент на Руската федерация. Ще се опитаме да установим по-тясно съдействие в региона на промишлеността и високите технологии, космоса и нуклеарна сила за мирни цели, изкуствения разсъдък, възобновимите енергийни източници и други новаторски браншове ", уточни Владимир Путин.

Руският президент бе посрещнат от китайския си сътрудник с военни почести в Дома на националните събрания в Пекин. Си Дзинпин обърна внимание на обстоятелството, че Москва и Пекин означават 75 години от установяването на дипломатически връзки сред някогашния Съветски съюз и Китайската национална република.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР