След изтощаването на украинската система за противовъздушна отбрана руската армия

...
След изтощаването на украинската система за противовъздушна отбрана руската армия
Коментари Харесай

Business Insider: Отслабената противовъздушна отбрана на ВСУ позволи на Русия да нанесе удар дълбоко в Украйна

След изтощаването на украинската система за противовъздушна защита съветската войска получи повече благоприятни условия за нанасяне на удари по цели на украинските въоръжени сили, написа, базирайки се на Джак Уотлинг, представител на Кралския единен институт за отбранителни проучвания в Лондон.

Борещата се противовъздушна защита на Украйна отвори порти за руснаците да нанесат свои лични удари, сходни на офанзивите на HIMARS на Украйна.

Русия стартира да изпраща повишен брой безпилотни летателни апарати отвън позициите на Украйна, събирайки разследваща информация за позициите на сериозни оръжия и обекти, които по-късно могат да бъдат ориентирани от управляеми тактически ракети.

Засиленото наличие на БПЛА на Русия „ разрешава на техните войски тъкмо да откриват и унищожават цели зад фронтовите линии “, написа в разбор във вторник старши теоретичен помощник доктор Джак Уотлинг от основания в Лондон Royal United Services Institute.

Русия не разполагаше с задоволително ISR през по-голямата част от войната заради хубавичко украинска противовъздушна защита, само че защото Украйна резервира своите лимитирани прехващачи за съветски самолети, „ БПЛА Orlan-10 в този момент се движат надлъж и нашир над фронтовите линии “, сподели той.

С по-добро ориентиране Русия нанася удари зад линиите с тактически балистични ракети „ Искандер “ и ракетни установки като системата „ Торнадо-S “.

Огромни борби демонстрират, че Съединени американски щати се нуждаят най-вече от противовъздушна защита в ракетната война с Китай

Атаките отразяват вида удари, които Украйна е нанесла Русия с ракети и ракети, изстреляни от обезпечени от Съединени американски щати високомобилни артилерийски ракетни системи или HIMARS.

 „ През последните дни Русия съумя да удари украинска система за противовъздушна защита „ Бук “ и да хване два украински хеликоптера на земята, до момента в който презареждаха “, написа Уотлинг. „ Имаше други забележителни удари от типа, към който Русия от дълго време се стреми, само че рядко сполучливо изпълняваше.

Първоначално Русия не беше в положение да победи или да организира същия тип удари като HIMARS на Украйна заради липса на точност, качества за ориентиране и навременна информация.

Тези удари, сходно на офанзивите с плъзгащи се бомби, защото съветските военновъздушни сили получиха по-голяма маневреност, в допълнение натоварват армията на Украйна, която е изправена пред непрестанно привършване на ресурсите, защото съветските сили имат 510 000 бойци на фронтовата линия и комбинират преимущества.

Това развиване на съветските качества идва, когато Русия приготвя сцената за лятна атака, която може доста да окаже напън върху Харков и регионите към Запорожие преди нахлуване в Донбас.

Украйна към момента чака повече помощ от интернационалните си сътрудници, която ще ускори все по-слабите области в бойното образование, боеприпасите и индустриалния потенциал.

„ Докато на Украйна липсва материална база, Русия ще стартира да натрупва своите преимущества “, заключи Уотлинг.

Но има някои неща, които единствено Украйна може да направи. Уотлинг сподели, че Украйна би трябвало да активизира задоволителен брой войски и да сътвори подготвителна линия, която „ освен ще замести загубите в съществуващите й елементи, само че също по този начин ще събере задоволително единици, с цел да ръководи тяхната ротация на и отвън линията “.

„ Това разрешава образованието на войските, както и възобновяване на запасите “, сподели той. Но в случай че интернационалните сътрудници не съумеят да обезпечат артилерия, противовъздушна защита, системи за електронна война и други средства, тогава силите на Киев ще се борят.

„ Перспективите в Украйна са мрачни “, написа Уотлинг. Но с верните старания и поддръжка „ тогава лятната атака на Русия може да бъде притъпена “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР