На фронтовата линия в Източна Украйна украинските войски са готови

...
На фронтовата линия в Източна Украйна украинските войски са готови
Коментари Харесай

Украйна предупреди Русия: Това е нашата земя, ще я пазим до края


На фронтовата линия в Източна Украйна украинските войски са подготвени да отхвърлен всяко съветско нахлуване. „ Нашата задача е елементарна: да не позволим на врага да влезе в страната ни “, споделя пред AFP 29-годишен боец, до момента в който пуши в окоп покрай град Свитлодарск.

24-годишен боец споделя: „ Това е нашата земя, ние ще я пазим до края”. Вашингтон и Киев споделят, че Москва е струпала войски покрай границите на Украйна и упрекват Русия, че възнамерява инвазия. Кремъл отхвърля обвиняванията и разгласи, че идната седмица ще се организира видеоразговор сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън.

Американският водач съобщи, че приготвя серия от начинания, целящи да затруднят Путин да предприеме дейности против Украйна. Украинският министър на защитата Олексий Резников предизвести, че Русия е струпала над 94 000 военни край границите на Украйна и може би се приготвя за огромна военна интервенция в края на януари. Байдън добави, че неговата администрация поддържа непрекъснат контакт с Украйна и европейските съдружници.

От своя страна Москва упрекна Киев и Вашингтон в дестабилизиращо държание. Руските управляващи упрекнаха Украйна, че се готви за атака в Донбас, което украинското държавно управление отхвърля изрично. Байдън не посочи какви ограничения планува, само че съветският външен министър Сергей Лавров, който се срещна с американския си сътрудник Антъни Блинкън в Швеция, съобщи, че Съединени американски щати са заплашили с нови наказания Русия. През 2014 година Русия анексира нелегално украинския полуостров Крим, а също така оказва поддръжка на сепаратистите в Източна Украйна.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР