На бизнес подход за решението на два от най-сериозните актуални

...
На бизнес подход за решението на два от най-сериозните актуални
Коментари Харесай

Politico: Кирил Петков залага на бизнес подход за ваксинацията срещу КОВИД и Северна Македония

На бизнес метод за решението на два от най-сериозните настоящи проблеми на България залага българският министър председател Кирил Петков. Тактиката той ще ползва за имунизацията против ковид и за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Това написа в собствен разбор изданието Politico.

Интересното е, че съгласно разбора 32% от българите са имунизирани против КОВИД. Но към 20.12.21 в действителност имунизирани против ковид в България са малко над 27% от хората, най-малко съгласно данните на Единния информативен портал.
Бойко Ноев подлага на критика Кирил Петков за Северна Македония: Не би трябвало да върви в Скопие
Дебългаризацията в Северна Македония е главният проблем. Защото България оферираше по какъв начин да бъде изпълнен Договорът за другарство и до...
Прочети повече
Сега новото държавно управление желае до април да имунизира " най-малко 50 % " от българите - това е поръчката на 41-годишният Петков пред Politico. Описаната от него тактика включва наемане на маркетингови компании за установяване на фокус групи за имунизациите, както и възможни финансови тласъци за хората над 65 години да си слагат ваксина.

В тактиката е планувано да бъде построен неоспорим престиж по въпроса. Изборът пада върху най-сериозното име във вирусологията в България - проф. Радка Аргирова. " Искам да я направя доктор Фаучи на България ", сподели той, имайки поради доктор Антъни Фаучи, инфекционист номер едно на Съединени американски щати години наред, трансформирал се в нарицателно име в Америка. Целта е " да се появи авторитетна персона, в която българите да се вслушват ", сподели Петков и добави, че желае да сътвори група от най-хубавите експерти дружно с Аргирова, които " да могат да уверят с престиж, че няма да има риск хората с избрани болести да се имунизират ".

Петков споделя и, че желае да сътвори и по-добро образование за лекарите в България, в това число " общоприет протокол за препоръки " по отношение на имунизациите. Ниският % на имунизиране в България се дължи на " доста дезинформация " и " голяма политическа неустойчивост ", сподели Петков.

Сближаване със Северна Македония - посредством бизнес

Новият български министър председател желае да схване по-делови метод в връзките със Северна Македония. След години на разногласия предходната година Европейски Съюз се съгласи да предложения Северна Македония и Албания да стартират договаряния за участие. България обаче блокира диалозите поради разногласия със Северна Македония във връзка с историята и езика. Това попречи както на Северна Македония, по този начин и на Албания да пристъпят към идната основна стъпка в процеса на участие - съглашение за преговорна рамка, което е причина за започване на договаряния на междуправителствена конференция.
" Харвардският опит ": по какъв начин в чужбина разясняват държавното управление на Кирил Петков
Международните медии отделят през днешния ден съществено внимание на новото държавно управление в София. Във всички изявления участват няколко основни мо...
Прочети повече
Ходът на България подхрани разочарованието на Балканите и в Брюксел, където поддръжниците на разширението настояват, че София подкопава доверието в Европейски Съюз и оставя политически вакуум в район, в който Русия, Турция и Китай се стремят да придобият въздействие.

Въпреки че новото българско държавно управление не възнамерява да се откаже от настояванията, свързани с историческите разногласия със Северна Македония, Петков съобщи, че задачата му е да разшири разговора и да употребява икономическото съдействие за възстановяване на връзките. Подходът е обвързван с " подсилване на съществуващите позиции ", съгласно Петков, който споделя, че би желал комисиите, разглеждащи връзките, да " работят доста интензивно в продължение на шест месеца ", само че отхвърли да даде краен период за този развой.

" Не мисля, че което и да е държавно управление тъкмо в този момент може просто да отиде и да каже: " Добре, забравете за всички проблеми, дано просто подпишем съглашението " - тъй като това държавно управление бързо ще бъде свалено от власт ", показва българският министър председател.

Вместо това задачата е да се покаже на хората за какво съдействието е потребно, сподели Петков, да вземем за пример като се срещнат изпълнителните шефове на български и северномакедонски компании, с цел да основат връзки. " Искам да мога да хвърча от София до Скопие непосредствено, не желая да хвърча през Виена. Искам да имам първата железопътна връзка, в случай че е допустимо - най-малко проект за нея. Искаме да имаме взаимен културен календар ", добави той.

Корупцията
По улиците: Кирил Петков сподели, че върви пешком в Брюксел (ВИДЕО)
" Премиерът Кирил Петков пешком и в Брюксел ". За това оповестиха от " Продължаваме промяната " и разгласиха малко видео, на което се вижда к...
Прочети повече
Докато се бори с пандемията и взема решение разногласието със Северна Македония, новият министър-председател е изправен и пред огромни провокации в битката с корупцията и провеждането на промени.

" Ние влязохме в акцията с нулева приемливост към корупцията ", изяснява Петков и прибавя, че неговата " персонална фантазия " е да трансформира България в " учебникарски образец за това по какъв начин корупцията може да бъде отстранена за доста къс интервал от време ".

В отчета на Европейската комисия за върховенството на закона от 2021 година се показват редица опасения по отношение на правосъдната система на България, в това число по отношение на " отчетността и наказателната отговорност " на основния прокурор. Петков, който прикани основния прокурор Иван Гешев да подаде оставка, призна, че новото държавно управление не разполага с задоволително гласове, с цел да вкара конституционните промени, нужни за справяне със структурните проблеми в правосъдната система. Правителството " ще свърши колкото се може повече работа в опитите си да промени правосъдната система ", сподели министър председателят, като добави обаче: " Трябва да останем в границите на закона, тъй като не може да се сътвори смяна, която не слага преди всичко самата правова страна ".

Премиерът също по този начин настоя, че е " национален човек ". Politico написа следното: " Една от главните рецензии, отправяни към него от политически съперници като някогашния министър-председател Бойко Борисов, е, че той е марионетка на президента Румен Радев, съюзена със Социалистическата партия, която има история на корупция и тесни връзки с Русия. Запитан за връзките си с Радев, той съобщи, че " е работил доста добре с него ", до момента в който е бил длъжностен министър, само че " не е получил нито едно позвъняване от него за това какво би трябвало да направя ".

Ще има добра връзка, само че не и зависимости, дава обещание Петков.

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР