На България са нужни две стратегии: една за омекотяване на

...
На България са нужни две стратегии: една за омекотяване на
Коментари Харесай

Илиян Василев: Горивото трябва да падне до 1,65 лв. за литър

На България са нужни две тактики: една за омекотяване на рецесията и друга за смяна на стопанската система ни след нея. Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ анализаторът Илиян Василев. Според него страната би трябвало да остави у хората повече пари, без да се грижи за фискалните салда. Има няколко метода това да се случи, изясни той.

„ Първото е обикновено. Трябва да се запушат корупционните канали и вместо горивото да коства 2,05 и 2,10 лева, то да коства 1,65 лева, колкото и би трябвало да коства. По този метод във всяко средностатистическо семейство ще останат по към 100 - 200 лева Естествено, че при тези, които използват повече, ще останат повече. Така би трябвало да се създадат всички други зони на корупция, които изсмукват пари. Това са всички огромни капиталови планове като „ Белене “ и „ Турски поток “, където се хвърлят големи пари, без концепция по какъв начин те ще се възвърнат “, разяснява той.

Илиян Василев изясни, че във време на рецесия е нужен групов разум. Хората на власт не постоянно имат най-необходимите познания и по тази причина са им нужни специалисти. Възможно е да се усили акциза на горивата без да се усилва цената на бензина, сподели още той и даде образец с това, че в случай че акцизът се усили със 100 лв., то в хазната ще влезнат към половин милиард лв.. Като друга мярка той загатна намаляването на високите заплати на държавни чиновници, които взимат над 2000 лева Трябва да освободим страната си от егоистичните ползи, които са я завладели, сподели още Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР