На 5 април капитализацията на глобалния пазар на криптовалути надхвърли

...
На 5 април капитализацията на глобалния пазар на криптовалути надхвърли
Коментари Харесай

Общата капитализация на криптовалутата надхвърли два трилиона долара

На 5 април капитализацията на световния пазар на криптовалути надвиши два трилиона $ - това е връх за всички времена, оповестява Ройтерс, цитирайки данни от тракерите CoinGecko и Blockfolio.

Не е загадка, че в този момент пазарът на криптовалути претърпява следващ взрив и пандемията изигра значима роля за това. През последните два месеца световната капитализация на всички криптовалути се е удвоила - единствено при започване на февруари е минала границата от 1 трилион $.

Разбира се, максимален принос има най-известната криптовалута Биткойн, която съставлява повече от половината от общия размер на целия пазар на криптовалути. В началото на февруари капитализацията на Биткойн за първи път доближи трилион $, а в този момент цифрата е 1,1 трилиона $.

Напоследък растежът на биткойни и други криптовалути бе улеснен от доста, в това число и посредством поддръжката на най-големите софтуерни компании - Tesla, PayPal, Visa и други. Популярността на NFT също способства доста за това.

Общата капитализация на петте най-големи криптовалути след Биткойн (Ethereum, Binance Coin, Polkadot, Tether и Cardano) към този момент надвишава 420 милиарда $. За съпоставяне, цената на цялото добито злато през историята се прави оценка на 10,6 трилиона $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР