На 49-годишна възраст почина бившият национал на България и голмайстор

...
На 49-годишна възраст почина бившият национал на България и голмайстор
Коментари Харесай

Ужасна новина разтърси българския футбол: Отиде си голмайстор!

На 49-годишна възраст умря някогашният национал на България и голмайстор на " А " група Иво Георгиев. Причината за гибелта е остра сърдечно-съдова непълнота, оповестиха от фамилията на легендата на Спартак (Варна).

Очаква се погребението да е на 20 ноември в Бакърена фабрика в София.

Играе в редица тимове от България и чужбина. Става голмайстор на елита на България със Спартак (Варна) през сезон 1995/96, когато бележи 21 гола. През същия сезон вкарва 6 гола в един мач - против Спартак (Пловдив), което е поделен връх в България с други четирима играчи. Иво Георгиев е част от състава на националния тим за Евро'96 в Англия, само че не записва игрови минути по време на шампионата.

Любопитното е, че Иво Георгиев е притеглен в Славия през 1995-а година, само че тогавашният старши треньор на " белите " Стоян Коцев се отхвърля от него и е освободен преди шампионата без да запише минута. От това се възползва Спартак (Варна), който го притегля.

Юноша на Академик (София), кариерата му е много пъстра и действително в професионалния футбол дебютира в Дебрецен (Унгария). Носи екипите на Дороги Баняс и Хонвед от Унгария, Аарау (Швейцария), Валдхоф Манхайм (Германия), Апоел (Йерусалим, Израел). В България играе за Корабостроител (Русе), три интервала във варненския Спартак, Добруджа, Ботев (Враца) и за малко в Левски. За националния тим на България е видян от Димитър Пенев, вкарва два гола в два мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР