На 37 години почина най-възрастната панда, отглеждана в плен. Баси

...
На 37 години почина най-възрастната панда, отглеждана в плен. Баси
Коментари Харесай

Почина най-възрастната панда в света


На 37 години умря най-възрастната панда, отглеждана в плен. Баси е получила прочувствено изпращане от своите гледачи в зоологическата градина в Китай, където е прекарала живота си.

Пандата, чийто живот се равнява на над 100 човешки години, е била фаворитка на цялостен Китай и рождените й дни постоянно са ставали мотив за всеобщи празненства.

Китайската държавна телевизия излъчва онлайн мемориалната гала в нейна чест, която се организира в зоопарка в югоизточната част на страната, където е живяла.

„ С натъжени сърца тържествено разгласяваме през днешния ден, че първообразът на Панпан, признакът на първите Азиатски игри (в Китай през 1990 г.( и ангел на другарството както вкъщи, по този начин и в чужбина – гигантската панда звезда Баси умря в 8:50 ч. на 13 септември 2017 година на 37-годишна възраст “, оповестиха от Центъра за проучвания на пандите във Фуджоу.

Баси живееше в плен, откакто беше избавена при рухване в река на четири- или петгодишна възраст. Тя е била кръстена на долината, в която е открита.

Пандата прекарва известно време в чужбина, откакто е дадена назаем за шест месеца на зоологическата градина в Сан Диего, Съединени американски щати през 1987 година /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР